Zalm is een heel fijn product om mee te werken op de bbq. Beetje vet, dus droogt niet snel uit, en je kan zalm op heel veel manieren bereiden. In dit recept een smaakbommetje, wat je echt even meeneemt op een kleine trip naar Japan. Behalve de bagel dan, daar is niks Japans aan, maar toch, het is evengoed een heerlijk recept.

VOORBEREIDING

Haal de zalm uit de verpakking, dep droog en kwast de zalm in met de sushi azijn. Bestrooi de zalm met een beetje peper en zout.

Steek de bbq aan en stel deze in op 140 graden indirect. Wil j de zalm roken? Helemaal prima, voeg dan een rook chunk toe aan het vuur.

OP DE BBQ

Leg de zal op de grill, en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 52 graden.

Haal de zalm van de grill en haal de vis van het vel, hoeft niet heel te blijven, en doe alles in een schaaltje. Voeg de kwepimayo, sojasaus, laos, en furikake toe aan de zalm en meng alles goed door tot een salade. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Bak de bagels volgens de verpakking, kook de eitjes zoals jij ze lekker vindt en snijdt de lente-ui in mooie schuine ringetjes. Snijd de komkommer en ei in plakjes.

OPMAAK

Beleg de bagel met komkommer, plaats de schijfjes ei op de komkommer en bedruppel het ei met de royal umami saus. Beleg het broodje rijkelijk met de zalmsalade en garneer af met de lente-ui en zwarte sesamzaadjes. De zalmsalade is na bereiding nog 2 dagen houdbaar in de koeling.

Eet smakelijk!

Ingrediënten