Onlangs publiceerde we dit basisrecept voor Pulled Pork. Maar, met een basisrecept kun je natuurlijk alle kanten op! Graag inspireren we je dan ook met dit heerlijke brioche broodje belegd met een flinke stapel Pulled Pork en een frisse Hollandse coleslaw mét een kick!

De koolsalade maken

Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en spoel de gesneden kool onder koud stromend water. Spoel ook de appels even af maar schil ze niet. Snijd dan rondom het klokhuis een soort ‘filets’ en snijd ook deze in zeer dunne reepjes. Meng de appel met de rode kool.

Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en dille. Breng op smaak met de Chili explosion en het zeezout. Hier kun je zelf bepalen hoeveel ‘kick’ jouw salade krijgt! Het signatuur van de chef.

Meng de dressing met het rode kool/appel mengsel en proef of deze voldoende op smaak is. Zo niet voeg je nog wat Chili explosion of zout toe.

De Pulled Pork

We gaan uit van het basis recept voor pulled pork. Steek je barbecue aan en laat hem ongeveer op 180 oC komen. Zet de gietijzeren skillet op de barbecue en verwarm hierin de Pulled Pork. Wordt hij iets te droog? Voeg dan nog wat van je favoriete barbecuesaus toe. In het basisrecept gebruiken we BBQ Saus Original van Saus.Guru. Mocht je dit broodje direct na bereiding van je Pulled Pork maken kun je bovenstaande stappen natuurlijk overslaan. Je vlees is immers al warm.

Snijd ondertussen de broodjes door en toast deze even licht aan op je barbecue.

Beginnen met stapelen

Leg de bodems van de broodjes klaar op een grote serveerplank. Smeer de bodems licht in met wat barbecuesaus en plaats met behulp van de barbecuetang een ruime hoeveelheid Pulled Pork op de broodjes. Probeer zo’n 100 gram per broodje aan te houden, dan kun je het mooi gelijkmatig verdelen.

Schenk nog wat barbecuesaus over het vlees. Trek de handschoentjes aan en leg een royale hoeveelheid rode kool appelsalade op het vlees. Druk het wat aan zodat het stevig op het broodje ligt. Dek het geheel af met de bovenkant van de brioche broodjes en het serveren kan beginnen!

Bon Appétit!

Ingrediënten

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ