Yes, aardbeien! Ook al komen ze pas vanaf juni tot september écht uit de volle grond, eigenlijk smaken ze altijd wel. En dát brengt creatieve ideeën met zich mee! Wat dacht je van een heerlijke witte chocolade cheesecake van de barbecue? ‘Topped’ met heerlijke zoete aardbeien en een kruidige kick van basilicum. #zinan!

Stoken maar!

Stook de barbecue op naar 100 oC met indirecte hitte. Dat wil zeggen bij een kamado met behulp van een hitte schild en met een ketelbarbecue laat je de helft van de barbecue vrij van kolen zodat je een hete en een ‘koude’ zone maakt. 

Basilicum plukken-strawberry-cheesecake-bbq-kamado-big-green-egg-min

Beslag(en) ten ijs komen

Smelt de 75 gram witte chocolade en meng met de roomkaas, suiker, bloem eieren, slagroom en fijngesneden basilicum tot een mooi lobbig beslag. Zorg ervoor dat het een beetje luchtig is en er geen klontjes inzitten. Op die manier rijst je cheesecake straks gelijkmatig en is de kans op scheuren zo minimaal mogelijk. Cheesecake beslag-Big-Green-Egg-Kamado-BBQ-Recept

Cheesecake in de barbecue garen

Vul een grote gietijzeren skilletof meerdere kleintjes! – met het beslag en plaats deze in de barbecue op het indirecte gedeelte en bak deze zo’n 20-30 minuten. Controleer zelf of het te hard gaat of juist te zacht. In principe wordt cheesecake kleurloos gebakken. Als het beslag begint te kleuren controleer je de gaarheid met bijvoorbeeld de naald van je thermometer. Blijft er geen beslag aan plakken? Dan is je strawberry cheesecake gaar en kan deze van de barbecue. 

Laat hem rustig afkoelen. De cheesecake zal wat inzakken maar geen stress, dit is de bedoeling! Als je een mooi luchtig beslag hebt geslagen dan zul je zien dat de cheesecake zonder scheuren afkoelt.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • UitverkochtGietijzeren sauspan + Basting Brush

    Gietijzeren sauspan + basting brush Big Green Egg

  • UitverkochtSmoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    Je meest veelzijdige bbq tool

Cheesecake-op-de-BBQ-recept-kamado-biggreeneggAardbeiensaus

Doe de aardbeien, suiker, citroensap en water in een gietijzeren steelpannetje en breng aan de kook in de barbecue. Als de saus goed heeft doorgekookt pureer je deze met een staafmixer. Houd je van structuur? Dan is je saus nu klaar. Houd je van ‘smooth’? Haal de saus dan nog even door een zeef.

Serveren

Was de overgebleven aardbeien en snijd deze in kwarten. Plaats de aardbeien op de cheesecake en giet de saus hierover. Scheur wat blaadjes verse basilicum en strooi erover heen. Rasp vervolgens nog wat witte chocolade over het geheel.

Eet de cheesecake gewoon lekker rechtstreeks uit de skillet. Je hoeft deze dus niet ‘te lossen’, anders wordt het een zooitje! En dat is wel het laatste wat je wil, niet waar? 

Eindreslutaat-strawberry-cheesecake-aardbeien-witte-chocolade-dessert-bbq-barbecue-kamado-pelletgrill

Enjoy de cast-iron strawberry cheesecake!

Ingrediënten

  • Roomkaas of Monchou, 250 gram

  • Suiker, 50 gram

  • Witte chocolade, 75 gram

  • Bloem, 15 gram

  • Eieren, 2 stuks

  • Slagroom, 25 gram

  • Een handvol fijngesneden basilicum

  • Aardbeien, 250 gram

  • Citroensap, 25 gram

  • (Poeder)suiker, 40 gram

  • Eetlepel water

  • Extra aardbeien ter garnering

  • Extra basilicum ter garnering

  • Extra witte chocolade ter garnering

Benodigdheden

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ