Een lekker zomers gerecht. Heerlijk als bijgerechtjes of als vegetarische barbecueschotel. Gegrilde groene asperges zijn natuurlijk altijd een goed idee. Maar serveer er eens een bol verse Burrata bij, een zachte mozzarella-achtige kaas die een vettige tegenhanger is van de frisse groene asperges. Lepel er nog wat knapperige salsa van tomaat en komkommer overheen en je hebt een pérfect bijgerecht. Vooral een aanrader bij een stukje gegrild lamsvlees!

Lekker snel op direct vuur

We willen hitte. Veel hitte. Die asperges moeten even heerlijk aangeschroeid worden om zoveel mogelijk smaak te krijgen. Daarom maken we een flinke hotspot in de barbecue en brengen de temperatuur naar zo’n 200 oC. Om de asperges goed te grillen kiezen we voor een gietijzeren rooster, oftewel een Cast Iron Grid. Leg dit rooster in de barbecue en laat hem goed op temperatuur komen.

voorbereiden asperges recept kamado bbq bereiding recept

Frisse salsa van tomaat en komkommer

Snijd de tomaatjes en de komkommer in kleine blokjes, de lente-ui in fijne, dunne ringetjes en pers de teen knoflook uit. Meng met elkaar in een kom. Voeg 2 eetlepels ciderazijn, 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zeezout en peper. Roer de salsa goed door en laat even staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Asperges en Burrata

Als de barbecue goed heet is kunnen de asperges erop. Gril ze goed aan tot ze een mooie gegrilde laag hebben. Blijf er wel goed bij, want voor je het weet zijn je asperges zwart! Als de asperges gaar zijn haal je ze van de barbecue en leg ze op een bord. Leg de bol Burrata op de asperges.

asperges op de bbq grillen kamado recept barbecue

En dan; het moment suprême! Snijd de Burratabol open en zie hoe de zachte kaas over de asperges loopt. Lepel de tomaten-komkommer salsa over de Burrata en gegrilde groene asperges.

Ready to serve; enjoy!

apsperges met buratta bijgerecht van de kamado bbq recept groente

Ingrediënten

  • Groene asperges, 750 gram

  • Burrata, 1 flinke bol

  • Cherrytomaatjes, 100 gram

  • Komkommer, 100 gram

  • Lente-ui, 1 hele

  • Knoflook, 1 teentje

  • Extra vergine olijfolie

  • Appelcider azijn

  • Grof zeezout

  • Zwarte peper

Benodigdheden

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ