Ervaar de hout gerookte smaak met dit recept van de gegrilde varkenshaas met citroen en peper. Varkens op een Traeger betekent dat je elke keer kunt rekenen op sappig, perfect gekookt varkensvlees. Voeg een pittige citroenpepermarinade toe plus pure hardhoutsmaak, en je zult in de hemel van het varken zijn.

Bereidingswijze

  • Klop in een kom de fijngesneden ingrediënten samen.
  • Snijd al het zilvervlies en overtollig vet van de varkenshaas. Leg in een grote plastic zak (ziploc) en giet de marinade er overheen. Sluit de zak en zorg ervoor dat de marinade rondom de varkenshaas komt.
  • Leg in de koelkast en marineer minstens 2 uur maar niet meer dan 8.
  • Wanneer je klaar bent om te gaan koken zet je de pellet grill op 100 graden en gaar de varkenshaas ongeveer 15 minuten voor.
  • Na 15 minuten haal je het vlees er even af, verhoog je de temperatuur naar 250 graden en grill je de varkenshaas tot een kerntemperatuur van 63 graden. Laat 10 minuten rusten en snijd het daarna in plakjes om aan je gasten te serveren.

Ingrediënten

  • zeste van 2 citroenen

  • 1 teen knoflook

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1/4 eetlepel zwarte peper

  • 1/4 eetlepel zout

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 varkenshaas

Benodigdheden

Youri

Geschreven door:

Origineel Amerikaans, opgericht in 1987 en hiermee de meeste productervaring maken een superieure kwaliteit, dit merk je direct! In Amerika zijn pellet grills immens populair en ook in Europa worden pellet grills steeds populairder door het makkelijke gebruik en heerlijke smaak.

Bekijk team BBQ