Een leuke variatie in dit recept is of je kiest voor de borst van een tamme of wilde eend. Een wilde eend heeft een meer uitgesproken aanwezige smaak, waar de tamme weer zachter van smaak is. De wilde eend is niet het gehele jaar te krijgen maar heeft zeker onze voorkeur vanwege de "wild" smaak.

Bereidingswijze

  • Snijd het overtollige vet van de zijkanten van de eendenborstfilet. Snijd de vetlaag kruislings in. Pel voor de marinade de knoflook en hak de teentjes fijn. Ris de blaadjes van de tijm en meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de eendenborstfilet in de marinade en laat 15-20 minuten marineren. Steek intussen de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot 110 °C.
  • Strooi een handje kersensnippers op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor en het rooster. Leg de eendenborstfilet op de vleeskant op het rooster en breng de temperatuur weer naar 110 °C. Gaar de eendenborstfilet tot een kerntemperatuur van 45 ̊C. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Haal de eendenborstfilet uit de EGG als de kerntemperatuur is bereikt. Verwijder het rooster en de convEGGtor en breng de temperatuur, met de Cast Iron Grid, naar een temperatuur
    van 225 °C.
  • Leg de eendenborstfilet op de vleeskant op het rooster. Gril ca. 2 minuten op de vleeskant, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer de filet op de vetkant en gril nogmaals ca. 2 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Haal de eendenborstfilet uit de EGG en laat ongeveer 5 minuten rusten.
  • Verdeel intussen de gemengde sla over de bordjes en besprenkel met de dressing. Snijd de eendenborstfilet in mooie plakjes, bestrooi ze met peper en zout en verdeel over de salade.

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilet

  • 50g gemengde sla

  • 4 teentjes knoflook (marinade)

  • 1 takje tijm (marinade)

  • 1 el honing (marinade)

  • 8 el Kikkoman sojasaus (marinade)

  • 2 el Franse mosterd (dressing)

  • 1 el honing (dressing)

  • sap van 1⁄2 sinaasappel (dressing)

Benodigdheden

Geschreven door:

Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

Bekijk team BBQ