Crispy juicy, tender BACON! Zo hebben we je aandacht? Deze bacon is super makkelijk te maken en een ware toevoeging aan iedere zelfgemaakte (rijst)tafel, als aanvulling van een maaltijd of als onderdeel van een borreltafel. De Magic Five saus van Saus.Guru is gebaseerd op het “wonder poeder”, beter bekend als de 5-Spice kruiden. Het is een enorm populaire samenstelling in China en inmiddels ook ver daarbuiten. Magic Five saus is gemaakt van elementaire smaken met kenmerken als zoet, zuur, bitter, scherp en zout voor een maximale prikkeling van alle zintuigen.

Porkrubbing

Breng de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Smeer 1el olijfolie over het buikspek en rub daarna in met peper en zout. Leg het buikspek op een RVS rooster en verwarm deze indirect voor 45 minuten. Haal het buikspek er even af en giet de Magic Five saus er royaal overheen. Leg het buikspek hierna terug voor nog 30 minuten.

Crispy veggies

Snij de wortel en paprika in jullienne (hele dunne reepjes) en besprenkel deze met limoensap. Zet dit koud tot gebruik.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • UitverkochtSmoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    Too hot to handle?

  • Uitverkocht

    Olive Forged Koksmes

  • UitverkochtSG107-Magic-Five-500ml

    Saus.Guru BBQ Saus Magic Five

    The Asian collection

  • Uitverkocht

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    Brush it like a pro

  • Uitverkocht

    Snijplank Large Baas Boards

    Met de hand gemaakt

Plating time

Snij de bacon in dunne plakjes en leg op een bord. Garneer de bacon met sesamzaadjes en peterselie en maak het af met de paprika en wortel.

MagicalBacon-MagicFive-SausGuru-Koken-Kamado_bbq

Enjoy Cooking!

Ingrediënten

  • Buikspek, 250 gram

  • Saus.Guru BBQ Saus Magic Five

  • Zonnebloem olie, 1 el

  • Wortels, 2 stuks

  • Limoen, 1 stuk

  • Rode paprika, 1 stuk

  • Sesam zaadjes, 1 tl

  • Verse peterselie, 3 gram

  • Peper en zout naar smaak

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ