Snel Italië naar Nederland halen? Dat gaat niet zo makkelijk maar dit pasta recept van de BBQ zet je in een handomdraai op tafel. Waardoor die vakantie naar Italië misschien toch weer iets dichterbij komt. Deze klassieker met een volle diep smakende saus met kruidige meatballs met de rokerige vuur smaak van je eigen Q. is zeker een recept om te onthouden voor een doordeweekse dag als mooi excuus om dan ook de bbq aan te steken. Voor dit recept gebruiken we verse pasta, wanneer je gedroogde pasta gebruikt kook deze vooraf al.

Begin met het maken van de saus

Hiervoor neem je een litermaat of iets waar je in kan pureren. Hier voeg je het blik tomaten aan toe. Een rode ui in grove stukken gesneden, twee teentjes knoflook, 70 gram parmezaanse kaas in blokjes gesneden, 150 gram basilcum, 10 gram oregano, 10 gram peterselie, 10 gram gemalen rozemarijn en 10 gram bieslook, staaf dit tot een gladde massa, voeg nu stavend de olie toe. Maak af met peper en zout.

Meatballs

Neem nu het black angus gehakt en draai hier ballen van, voeg hier de overige droge ingrediënten aan toe. Snij de knoflook en rode ui fijn en voeg deze ook toe aan het gehakt.

Meng het gehakt nu door elkaar en draai er gelijkmatige ballen van.

BBQ aansteken

Steek nu de bbq aan op 170 graden zorg voor een direct en indirecte zone in je bbq wanneer dit mogelijk is. Zet nu de gietijzeren pan op de directe zone en voeg hier de roomboter om te bakken aan toe en laat deze smelten. Je kan eventueel nog een takje rozemarijn, basilicum en knoflook eraan toevoegen. Bak de ballen nu rondom bruin. Voeg nu de saus en verse pasta hieraan toe.

Pluk de mozzarella en drapeer deze eroverheen. Rasp nu de overgebleven parmezaanse kaas eroverheen en zet de pan op het indirecte deel van de bbq. Gaar nu rustig de de pasta gaar.

Het lekkerst is de pasta wanneer deze nog al dente is, dan heb je er nog een bite aan zitten.

Bon appétit!

Ingrediënten

  • Black Angus gehakt 300 gram

  • Verse Spaghetti 250 gram

  • Gepelde tomaten in blik 400 gr

  • Rode ui 2 hele

  • Knoflook 3 teentjes

  • Parmezaanse kaas 100 gram

  • Mozzarella 1 bol

  • Verse basilicum 15 gram

  • Oregano gedroogd 1,5 gram

  • Peterselie gedroogd 2,0 gram

  • Gemalen rozemarijn 1,5 gram

  • Gedroogde bieslook 1,0 gram

  • Peper en zout naar smaak

  • Olijfolie 5 ml

  • Roomboter om te bakken

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ