Mensen zullen niet geloven dat het sukade is wat je eet. De smaak komt dichtbij een brisket alleen heb je bij een sukade veel meer waarde voor je geld en als je het mij vraagt vind ik het ook lekkerder dan brisket. Dus dit recept is zeker het proberen waard en goed te combineren met stampotjes, zuurkool en andere Hollandse kost, maar ook Aziatisch en super lekker op taco’s.

Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

VOORBEREIDING

Zorg dat je een heel stuk koopt en geen sukadelapjes :). Verwijder het vet en vliezen rondom de sukade en besmeer met Black Mojo. Rub de sukade rondom met Beef Bark rub.

OP DE BBQ

Verwarm de BBQ (kamado, houtskool kettle, pellet grill) voor op 85 graden en maak hem klaar om te gaan roken voor 4 uur. Leg de sukade erin en spray ieder uur met appelazijn.

Na 4 uur lakken we de sukade nog eens af met Black mojo en verhogen we de temperatuur naar 105 graden. Als de sukade een kern heeft bereikt van 92 graden is het tijd om hem in te pakken en 45 minuten te laten rusten voordat er plakken gesneden gaan worden.

Enjoy!

 

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten