Vlees 4.0

Masterclasses
1 2 3 4 5
Gevorderd

104,50

p.p.
Nunspeet
Nederland

10 data beschikbaar

Wat gaan we doen?

Ben je klaar voor de vleeseditie van de masterclass? We gaan he-le-maal los met diverse bereidingen van de mooiste stukken vlees uit de meest verre windstreken. Mooie stukken vlees van de beste kwaliteit, een echte BBQ workshop voor de carnivoor. Uiteraard aangevuld met mooie side dishes. Deze wil je niet missen!

Wat behandelen we?

  • 4 heerlijke gerechten met vlees die je uiteraard helemaal zelf gaat klaarmaken. Denk aan mooie stukken vlees die je zelf niet snel zult pakken of zelfs zult kennen. Varken, rund, gevogelte.. van alles komt langs!
  • Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Veel grillen, bakken, zelf rub maken en roken.
  • Gerechten die we bereiden helpen je om het uiterste uit het stukje vlees te halen. Maar we behandelen ook bijvoorbeeld het maken van een grillworst, het uitsnijden van een gegaarde kip en het schoonmaken van een kalfshaas. Praktische tips die je thuis ook kunt toepassen!
  • We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
  • Waar je op moet letten bij het kopen van vlees. Hoe herken je een goed product en wat is het verschil tussen bepaalde rassen?

Workshop 3.0 of 4.0?

Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren. De vlees 4.0 masterclass geven we vanaf 1 juni 2024 een geheel vernieuwd menu en technieken!

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Kamado Joe, Monolith of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat in onze workshops centraal.  Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar.  Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

 

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation. 

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Vlees 4.0 Proef de sfeer

Vlees-4.0-masterclass
Masterclass vlees gedaan. Erg geslaagd. Leuke en lekkere items om te maken. Lange avond met (te) veel eten en lekker drankje. Daarna rondje door de winkel wat accessoires en een lekkere rub.

Gerard Houweling Workshopdeelnemer Vlees 4.0

Vlees-4.0-masterclass
Masterclass vlees gevolgd, ik heb hier enorm van genoten en veel van opgestoken. De begeleiding van Boy en zijn collega’s zijn gedreven en gaat gepaard met een groot enthousiasme.

Evert Nazir Workshopdeelnemer Vlees 4.0

BBQ_Experience_vlees_masterclass-5
Vlees-4.0-masterclass

Workshop Vlees 4.0 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Yannick-team-bxc

Yannick van der molen

Chef BBQ Experience Center

Voor Yannick is de keuken geen onbekend terrein, al sinds zijn 15e heeft hij bij verschillende keukens gewerkt en is hij doorgegroeid tot zelfstandig werkend kok. Hij krijgt het meeste energie van mensen inspireren en enthousiasmeren over koken. De match met BBQ Experience Center was dus snel gelegd.

BXC teampagina Jonathan

Jonathan Klaassen

Chef BBQ Experience Center

Met zijn 13 jaar aan ervaring als Sous-Chef kan Jonathan je alle kneepjes van het vak leren. De basis workshops zijn echt zijn favoriet. Wat is een pellet grill en hoe werkt die nou precies? Hij leert je graag verschillende bereidingen die je thuis kunt gaan toepassen.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

De workshopruimte ademt sfeer en historie. Ooit werd hier meel omhoog getakeld met een katrol, nu is het een inspirerende plek waar je de kunst van het BBQ’en onder de knie krijgt. Direct naast de workshopruimte vind je een gezellige bar en een proeflokaal – de perfecte setting om na afloop na te praten en nieuwe smaken te ontdekken. En het beste? Hier BBQ’en we het hele jaar door, dus ook in de winter blijf je experimenteren met verschillende BBQ’s en smaakmakers. Kom langs en steek het vuur aan!

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.