Er is niets mis met een simpele pizza. Met de toevoeging van gerookte gehaktballen maak je toch weer een unieke twist. Die gehaktballen zijn overigens niet alleen lekker op de pizza :-) Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

Meatballs

Pel de aardappelen en snijd ze in plakken van 5 mm dik. Halveer de Cherrytomaten en pluk de Mozzarella. Meng het gehakt met 2 volle eetlepels Champions choice en breng op smaak met Mother of all rubs. Maak van het gehakt kleine balletjes en rook ze op 75 graden. Als de balletjes gaar zijn bestrijk je ze nog eens met Champions choice.

De pizza

Verwarm je BBQ op pizza stand tot 300 graden. Leg de pizzasteen erin en laat deze goed voorverwarmen. Rol je deeg voor een pizza en bestrijk met een 1 lepel tomatensaus (niet veel).
Beleg met een paar plakjes aardappel, 8 halve tomaatjes, gehaktballetjes en mozzarella. Bak de pizza op de pizzasteen. Bestrijk de rand met de knoflook-rozemarijn olie en doe nog wat druppen Champions Choice op de pizza. Maak af met geschaafde Parmezaan.

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten