Oosterse accessoires

Als je bewust bezig bent met gezond eten, is een stoommandje een onmisbaar in de keuken. Stomen is namelijk een zeer gezonde manier om Lees meer

Toont alle 5 resultaten

  • Stoommandje-mand-25-cm-2

    Bamboe stoommandje 25cm

    • Onmisbaar in de aziatische keuken
    • Online op voorraad
  • Stoommandje-deksel-25-cm-1

    Bamboe stoommandje deksel 25cm

    • Onmisbaar in de aziatische keuken
    • Online op voorraad
  • Stoommandje-mand-22-cm-2

    Bamboe stoommandje 22cm

    • Onmisbaar in de aziatische keuken!
    • Online op voorraad
  • Stoommandje-deksel-22-cm-1

    Bamboe stoommandje deksel 22cm

    • Onmisbaar in de aziatische keuken!
    • Online op voorraad
  • Bamboe-Spies-18-cm-1

    Bamboe spiezen

    • Lekker voor op de grill
    • Online op voorraad

Hoe gebruik je een stoommandje?

Het bereiden van gerechten met behulp van een stoommandje is vrij simpel en snel te doen. Vul een pan met water en breng het aan de kook. Vervolgens plaats je de ingrediënten in het stoommandje bovenop de pan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem van het mandje niet in aanraking komt met het water. Een grote pan gebruiken is dus aan te raden om voldoende stoom te creëren, waardoor jouw vis of kip heerlijk mals wordt. Groenten worden op deze manier mooi gaar en behouden alle vitamines en voedingsstoffen.

Tip van de chef:  Gebruik bakpapier om te voorkomen dat ingrediënten aan het mandje blijven plakken. Een andere optie is om bananenblad te gebruiken. Hiermee kun je zelfs prachtige pakketjes maken.

Bamboe stoommandjes

Bamboe stoommandjes zijn de meeste bekende stoommandjes. Dit type mandje wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken voor het bereiden van dumplings en dim sum. Als je fan bent van de Aziatische keuken, is het zeker de moeite waard om zelf eens aan de slag te gaan met een bamboe stoommandje. Door de verschillende formaten is er voor elk gerecht wel een geschikt mandje te vinden.

Na gebruik van het bamboe stoommandje kun je deze het beste met de hand reinigen onder warm stromend water. Laat het mandje vervolgens goed drogen voordat je het weer opbergt. Als het mandje erg vies is, kun je een beetje natuurazijn gebruiken om het te reinigen in combinatie met water. Op deze manier kun je nog lange tijd genieten van het gemak van een bamboe stoommandje in de keuken.