0,00 0 artikelen

Over ons

BBQ Experience Center

Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Hier doen we alles voor, dit is onze passie!

De naam BBQ Experience Center zegt het al, een uniek BBQ concept vol met beleving. Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Met deze grote passie, kennis en enthousiasme wordt je meegenomen in de wereld van barbecue. Een oude jenever fabriek is omgebouwd tot showroom, keuken en workshopruimte voor alles op het gebied van buiten koken. Dit met behoud van de sfeer van de oude distilleerderij en helemaal in BBQ stijl. Beleving staat centraal in dit concept, wij doen er alles aan om jouw BBQ way of life volledig te ondersteunen!

Of je nu net komt kijken of al jaren BBQ ervaring hebt, er is altijd iets te ontdekken. In de uitgebreide workshop ruimte worden demonstraties en workshops gehouden op ieder niveau. Van een introductie in de wereld van BBQ tot masterclasses op culinair en gastronomisch niveau. Onze ervaren pitmasters en chefs leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

Een volledig assortiment, de grootste kamado showroom van Nederland met merken zoals Big Green Egg, Kamado Joe en Bastard, open vuur zoals de Zuid-Afrikaanse Braai, Ofyr, Arteflame en vuurhaarden van Bonfeu, pellet grills van Green Mountain Grills en Traeger tot elektrische, op houtskool en gasgestookte grills van Napoleon.

Zorgvuldig geselecteerde merken met de beste hardware, de meest handige accessoires, verschillende soorten houtskool en de lekkerste smaakmakers zoals sauzen, rubs en marinades. Je vindt het allemaal bij ons.

BBQ Experience Center. Home of BBQ.

Meer dan 12 jaar ervaring

Al jarenlang werken wij, Joey en Boy, als professionele chefs met allerlei BBQ's. Vanuit die passie en ervaring willen we jou inspireren en enthousiasmeren. Daarom zijn wij samen met ons gehele team échte specialisten die vanuit inhoud en ervaring kan adviseren. Al onze kennis delen we maar al te graag!

Waar we vandaan komen

Zo’n 5 jaar geleden zijn we begonnen vanuit horeca, Boy is jarenlang chef kok geweest en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Joey heeft hij de handen ineen geslagen en samen zijn zij een aantal BBQ initiatieven gestart, waaronder Beleef Green Egg, Kamadowinkel, Smokin’ Flavours, het geven van workshops, organiseren van bedrijfsuitjes en verzorgen van smaakvolle caterings.

Beleving en het helpen mensen mooie gerechten te creëren is altijd de rode draad geweest. Begin 2018 werd duidelijk dat de huidige winkel niet meer in dit concept past. Er is een nieuw plan gemaakt en gezocht naar een nieuwe locatie waar alle BBQ concepten onder één dak plaats konden vinden. Een vrij grote uitdaging door de diversiteit en benodigde vergunningen. Samen met lokale partijen zoals Wenneker, Gemeente Roosendaal en Brandweer Roosendaal is dit uiteindelijk gelukt en is het BBQ Experience Center ontstaan. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op!

Beleving staat centraal

De beleving, het opdoen van kennis en de inspiratie zijn het allerbelangrijkste in het nieuwe concept. Mensen blij maken, daar doen we het voor! Natuurlijk hopen we dat je zo nu en dan een product koopt, maar enkel wanneer je goed advies hebt gehad en het liefste het product zelf een keer geprobeerd hebt. Wij zijn een Experience Center wat een bestemming is an sich: een inspirerende locatie waar altijd iets aan de hand is op BBQ gebied, waar je binnen stapt om een praatje te maken, nieuwe producten of kook technieken te ontdekken of om een product te kopen (online of in de winkel).

Sfeerimpressie van de opening


1