Het beste van 2 werelden; whisky & barbecue! Whisky & bbq zijn een perfecte combinatie… Doe je ogen dicht en stel het je even voor: de geur van geroosterd vlees, de geur van je favoriete whisky. Loopt het water al in je mond?
Daarom presenteren wij in samenwerking met whisky-speciaalzaak DH17 een avondvullend programma waarin je vooral zélf aan de slag zult gaan met Big Green Egg’s en Kamado’s etc., waar je de fijne kneepjes van het barbecueën leert, gaat genieten van zelf bereid eten én waar we tussendoor gaan genieten van prachtige whisky’s. Het beste van 2 werelden; eten & whisky drinken… Helemaal top!
De workshop
In deze basisworkshop gaan we dus fantastische whisky combineren met verschillende BBQ-technieken en gerechten. Dit doen we met het koken van 4 gangen waar whisky als ingrediënt uiteraard niet in mag ontbreken. Je maakt de volledige gangen volledig zelf onder begeleiding van de chef. Tussendoor vertellen we je graag alles over de historie van whisky, de processen, de smaken.. en staan we meer dan open voor al je vragen! En het blijft niet alleen bij woorden, we gaan die heerlijke whisky’s ook ervaren tijdens de proeverij.
Wat behandelen we?
BBQ basis: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
De achtergrond van whisky
Distilleerproces en smaak beïnvloeding
Hoe pair je een whisky bij je BBQ gerecht
4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken
Over DH17
DH17 is al meer dan 10 jaar dé specialist op het gebied van whisky in de omgeving. Gevestigd in Bergen op Zoom en onder meer benoemd tot Ardbeg Embassy, Official Chichibu store en Bowmore Partner Store. “Met een zeer uitgebreid en bijzonder (en) veelzijdig assortiment vallen we op bij de liefhebber. Onze persoonlijke benadering en uitgebreide kennis van wat er speelt in onze ‘business’ maken dat onze klanten graag terug blijven komen voor advies en tips. Wij zijn je ideale adres voor die ene bijzondere fles of dat mooie cadeau!” – Elise van Tol, www.dh17.nl
Over BBQ Experience Center
Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Hier doen we alles voor, dit is onze passie! De naam BBQ Experience Center zegt het al, een uniek BBQ-concept vol met beleving. Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Met deze grote passie, kennis en enthousiasme word je meegenomen in de wereld van barbecue. Een oude jenever fabriek is omgebouwd tot showroom, keuken en workshopruimte voor alles op het gebied van buiten koken.
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. We hebben 2 workshopruimtes welke gevuld zijn met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Hoe werkt het reserveren?
Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte gemaakt op de sfeervolle binnenplaats. Een grote overkapping met afzuiging zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Badhuisstraat 18, Roosendaal. Je kunt voor de deur gratis parkeren!
Maak er een weekend van!
Na de workshop in 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? Boek een kamer bij hotel Tongerlo! We hebben een samenwerking opgezet waarbij je 20% korting krijgt op de overnachting. Dit fijne hotel ligt 8 minuten lopen vanaf BBQ Experience Center, midden in het centrum van Roosendaal. Ben je slecht ter been of heb je gewoon geen zin om te lopen is er een optionele shuttle service voor € 5 beschikbaar. Boek je kamer via de website van Hotel Tongerlo en vermeld “BBQEXPERIENCE” bij je reservering om de korting te krijgen.
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.
Whisky & BBQ workshop
Proef de sfeer
Geweldig! Super leuke en heerlijke workshop gehad, veel geleerd en super goed geregeld. Een echte aanrader!
Danny Loch Workshopdeelnemer Whisky & BBQ workshop
Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. Iedereen is heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.
Workshop Whisky & BBQ workshop Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Whisky proeverij: drank&spijs combinaties
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Jeremy Tak
Eigenaar DH17
Na ruim 12 jaar in de horeca, van burgertent tot sterrenzaak, vond Jeremy het tijd voor iets nieuws. De extreem lange dagen in de keuken ruilde hij in voor een plek waar hij zijn passie voor koken kan delen én meer tijd heeft voor familie en vrienden. Als workshopchef en culinair adviseur bij BBQ Experience Center brengt hij zijn kennis en ervaring over op anderen. Zijn Kamado gaat wekelijks aan om nieuwe gerechten uit te proberen.
Leonard Slabbekoorn
Chef BBQ Experience Center
Leonard begon al vroeg in de horeca: op zijn 15e als afwasser en op zijn 17e ging hij de koksopleiding doen. Daarna ging hij fulltime aan de slag op verschillende plekken in Nederland, waaronder Breda en Rotterdam, maar vooral in zijn geliefde Zeeland.
BBQ Experience Center. Home of BBQ!
Onze unieke workshop locatie
In het BBQ Experience Center hebben we de sfeervolle binnenplaats omgetoverd tot een mooie proeftuin met een binnen/buiten workshop ruimte. Een deel is namelijk overkapt & verwarmt waardoor we ook in winter lekker door kunnen gaan!
Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshop, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.
Whisky & BBQ workshop
Houd me op de hoogte
Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.