Een pellet grill wordt steeds meer populair. Het is een op hout gestookte oven, de temperatuur stel je makkelijk elektronisch in. Dat maakt het tot een enorm gebruiksvriendelijke BBQ. In de showroom krijgen we vaak de vraag wat nu de must en nice to have accessoires zijn voor de pellet grill. Tijd om ook voor deze BBQ een keuzehulp te maken!

Leesadvies van deze koophulp

In deze keuzehulp gaan we in op de accessoires voor de Traeger pellet grill. Een deel van de accessoires is universeel en kun je bij meerdere BBQ’s inzetten, maar sommige heb je nodig van een specifiek merk. We starten met de must-have accessoires voor de Traeger en dan naar de nice to have voor de pellet grill.

Onze ervaringen met Traeger

In het BBQ Experience Center hebben we in de showroom alle mogelijke modellen staan, ook in de workshop ruimte staan diverse modellen te popelen om door jou uitgeprobeerd te worden. Je bent van harte uitgenodigd om ze zelf eens goed te vergelijken. Wanneer we bekijken naar de pluspunten van de verschillende Traegers ervaren we in praktijk het volgende:

Bij Traeger zijn de pluspunten dat de app en community meer ontwikkeld is: er staan tal van recepten klaar, de app werkt wat intuïtiever. Traeger is een ouder merk en heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring, is een groter bedrijf, de totale engineering en het productieproces zijn hierom voordelen. De coating aan de buitenzijde en het materiaal gebruik is ook een pluspunt, waardoor het risico op roest afneemt. Als laatste is het geluid ook een pluspunt, dit is hoorbaar zachter.

Alle Traegers zijn van top kwaliteit, het is aan jou wat er meer bij je past. Kom gerust een langs bij ons om ze zelf te vergelijken en meer advies in te winnen.

Belangrijkste accessoires voor Traeger

In principe adviseren we accessoires die te maken hebben met maatvoering. Dit in verband met de pasvorm en het feit dat deze accessoires op elkaar in zijn gespeeld. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook de rest van de accessoires van het merk zelf nemen, maar dit hoeft natuurlijk niet. We kijken hierin naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Vet opvangbakjes voor Treager

Het vet wat van je producten af komt, wordt in de pellet grill afgevoerd naar een opvangbakje. Plaats deze wegwerp aluminium bakjes in je vet emmertje en vervang deze zodra hij vol is. Scheelt enorm met schoonmaken van het emmertje. Je hebt verschillende maten voor de pro & ironwood serie en voor de timberline serie.

 • Uitverkocht

  Traeger vetopvangbakjes voor pro en ironwood (5 stuks)

 • Uitverkocht

  Traeger vetopvangbakjes voor Timberline (5 stuks)

 • Uitverkochttraeger_grease_bucket_1.720

  Vet opvangbak Traeger

Vetafdruipplaat

Het vet loopt over je hitteschild heen naar het opvangbakje. Wanneer je dit hitteschild niet bedekt krijg je een vieze vet rook en wordt ook het schoonmaken een aardige uitdaging. Met het vijf-pack van de vetafdruipplaten kan je je richten op het koken in plaats van het schoonmaken. De hittebestendige, wegwerp aluminium afdruiplaten maken het schoonmaken van je Traeger snel en gemakkelijk.

 • Uitverkocht

  Vetafdruipplaat / drip tray liner

 • Uitverkocht

  Traeger All Natural cleaner grillreiniger

Cleaner voor de buitenkant

Met de Traeger All Natural grill reiniger geeft je de buitenkant een schone en glimmende look. De cleaner is gemaakt van natuurlijke producten en beschadigd geen andere materialen. Zo hoef je niet bang te zijn andere onderdelen van je barbecue te beschadigen. De Traeger All Natural grillreiniger bevat dan ook geen schadelijke chemicaliën.

Voor tablet / plateau voor Traeger

Op de Timberline serie zit standaard een extra werkruimte voorop de Traeger, en op de pellet opslag kun je ook werken door de ingebouwde snijplank. Voor de pro en Ironwood serie bestel je een handig voor tablet voor extra werkruimte. Het inklapbare tablet is eenvoudig te installeren, klapt neer als je het niet nodig hebt en laat tegelijkertijd ruimte over om onder de hoes te passen.

 • Uitverkocht

  Traeger inklapbaar tablet

Pop-and-lock systeem

Het P.A.L. Pop-And-Lock™ Accessoire Rail geeft je de kans jouw traeger te personaliseren zoals jij dat fijn vindt.  Denk bijvoorbeeld aan opbergbakken, accessoire haken, een roll rack voor je butcher paper of een inklapbare voorplank.

 • UitverkochtTraeger_pal_accessory_hook_3_pack

  Pop-And-Lock Accessoire haken

  Geschikt voor het P.A.L systeem

 • Uitverkochttraeger_pal_roll_rack_bac

  Pop-And-Lock Roll Rack Traeger

  Speciaal voor je butcherpaper

 • UitverkochtTreager-Timberline-XL-Pop-And-Lock-inklapbare-voorplank

  Pop-And-Lock® inklapbare voorplank Traeger

  Creëer extra ruimte op je Traeger BBQ

Hoes voor Traeger

Bescherm jouw Traeger met een hoes. Een sterk, volledig beschermende cover die het gehele jaar jouw pellet grill veilig houdt. Regen, wind, hagel, het maakt niet uit. Met deze cover blijft het gehele seizoen je Traeger beschermd. Bestel de juiste maat voor de ranger, pro, ironwood en timberline serie. Ben je een trotse eigenaar van een Timberline Wifi Pellet Grill of een nieuwe Ironwood? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze prachtige grill in de beste staat blijft!

 • Uitverkochttraeger_full_length_grill_cover_ironwood_xl_bac691_a.640

  Grillhoes Traeger Ironwood

  Bedekt de volledige lengte van jouw Ironwood

 • Uitverkochttraeger-grill-cover-timberline-studio-front

  Grillhoes Traeger Timberline Wifi Pellet grill

  Bedekt de volledige lengte

 • Uitverkocht

  Traeger hoes voor Pro

Pellets

De brandstof is natuurlijk absoluut een must-have voor de pellet grill! De pellets van Traeger zijn bijna allemaal verpakt per soort, bijvoorbeeld appel, hickory of eik.

De lichtste rooksmaak krijg je van Traeger pellets kers, dit komt door de zoete smaken die dan vrijkomen. Beuk en zoete pecan combinatie, Apple is ook lekker licht, de Traeger pellets brisket blend is iets zwaarder. De Ideaal voor, de naam zegt het al, een brisket! Advies: probeer wat verschillende smaken uit en maak je eigen voorkeur, maar zorg altijd dat je een wat lichtere en zwaardere soort in huis hebt voor verschillende gerechten.

Bekijk alle pellets

 • Uitverkochttraeger-pellets-brisket-blend

  Traeger pellets Brisket Blend

  Limited Edition

 • Uitverkocht

  Traeger pellets hickory

 • Uitverkocht

  Traeger pellets kers

Nice to have accessoires voor de Traeger pellet grills

Traeger houten magneet haakjes

Deze magnetische haken houden je grill gereedschap bij de hand. Ze kunnen eenvoudig aan de zijkant van je Traeger worden bevestigd voor snelle toegang tot het gereedschap dat een succesvolle BBQ maakt!

Pizzasteen / Pizza insert

Ook op de pellet grill maak je heerlijke pizza’s! Je kunt een ronde nemen van bijvoorbeeld The Bastard, of een rechthoekige van Napoleon. Laat de pizzasteen geruime tijd goed warm worden alvorens je start met het bakken van de pizza of het brood

Pizzaschep

Ga je aan de slag met de pizzasteen mag de pizzaschep natuurlijk niet ontbreken. Met de pizzaschep van Smokin’ Flavours haal je de lekkerste pizza’s uit je BBQ!

Skillet

Even iets aanzetten, een saus maken of wat groentjes grillen doe je in een skillet die je in je pellet grill zet. Dit is een gietijzeren pan met steel, van Smokin’ Flavours is een prima optie!

Handschoenen

Sommige grills hebben een rooster wat je uit de pellet grill kunt schuiven zodat je er makkelijk bij kunt. Het rooster is warm, dus daar trek je een goede handschoen voor aan. Deze handschoenen van Smokin’ Flavours zijn daar perfect voor!

Spareribsrek

Om de pellet grill maximaal te vullen zet je de spareribs netjes op een rij in een spareribrek.

 • Uitverkocht

  BBQ Borstel 3-in-1 Smokin’ Flavours

  Grill Eat Clean Repeat

 • UitverkochtSmoking-Flavours-skillet 25cm-pose

  Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

  Je meest veelzijdige bbq tool

 • UitverkochtSmoking Flavours handschoenen

  Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

  Too hot to handle?

 • Uitverkochtpellet-BBQ-grill-cleaner-smokin-flavours groot

  Pellet BBQ & grill reiniger Smokin’ Flavours

  Voor langdurig gebruik van jouw pellet BBQ

 • Uitverkochtpellet-BBQ-grill-protector-smokin-flavours groot

  Pellet BBQ protector Smokin’ Flavours

  Voor optimale lange bescherming van jouw pellet BBQ

 • Uitverkocht

  Pizzaschep Smokin’ Flavours

  Schuif je pizza in één beweging op je pizzasteen

 • Uitverkocht

  Pizzasteen met houder Smokin’ Flavours

  Italian or American style?

 • Uitverkochttraeger-tool-hooks

  Traeger houten magneet haakjes (3 stuks)

Personeel-charlotte

Geschreven door:

Charlotte laat iedereen graag kennis maken met de nieuwste recepten en zet de kennis van onze chefs om naar de tofste artikelen, recepten en tips voor jouw outdoor cooking adventure! Zij heeft een passie voor reizen en experimenteert dan ook graag met internationale recepten op de BBQ.

Bekijk team BBQ