Een pellet grill wordt steeds meer populair. Het is een op hout gestookte oven, de temperatuur stel je makkelijk elektronisch in. Dat maakt het tot een enorm gebruiksvriendelijke BBQ. In de showroom krijgen we vaak de vraag wat nu de must en nice to have accessoires zijn voor de pellet grill. Tijd om ook voor deze BBQ een keuzehulp te maken!

Leesadvies van deze koophulp

In deze keuzehulp gaan we in op de accessoires voor de Traeger en Green Mountain Grills pellet grill. Een deel van de accessoires is universeel en kun je op beide merken inzetten, maar sommige heb je nodig van een specifiek merk. We starten met de must have accessoires voor de Traeger, dan de nice to have voor beide merken en helemaal onderaan ga je de must have accessoires vinden voor de Green Mountain Grills.

Vergelijking Traeger & Green Mountain Grills

In het BBQ Experience Center hebben we in de showroom alle mogelijke modellen staan, ook in de workshop ruimte staan diverse modellen te popelen om door jou uitgeprobeerd te worden. Je bent van harte uitgenodigd om ze zelf eens goed te vergelijken. Wanneer we bekijken naar de pluspunten van de verschillende merken ervaren we in praktijk het volgende.

De Green Mountain Grill is voordeliger in prijs, genereert meer rook (en dus smaak!), kun je opdelen in verschillende temperatuur zondes, heeft een spit mogelijkheid bij de prime plus en het aansteek mechanisme (de gloeistift) is duidelijk van betere kwaliteit waardoor hij langer mee gaat. Ook kun je de vuurbox verschuiven zodat je een hoge temperatuur zone kunt maken voor bijvoorbeeld grillen. Mocht er onverhoopt iets mis gaan met de Green Mountain Grill is de service ook een absoluut pluspunt. Je wordt snel en goed geholpen door het team.

Bij Traeger zijn de pluspunten dat de app en community meer ontwikkeld is: er staan tal van recepten klaar, de app werkt wat intuïtiever. Traeger is een ouder merk en heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring, is een groter bedrijf, de totale engineering en het productieproces zijn hierom voordelen. De coating aan de buitenzijde en het materiaal gebruik is ook een pluspunt, waardoor het risico op roest afneemt. Als laatste is het geluid ook een pluspunt, dit is hoorbaar zachter.

Beide merken produceren top kwaliteit, het is aan jou wat er meer bij je past. Kom gerust een langs bij ons om ze zelf te vergelijken en meer advies in te winnen.

Belangrijkste accessoires voor Traeger

Vet opvangbakjes voor Treager

Het vet wat van je producten af komt wordt in de pellet grill afgevoerd naar een opvangbakje. Plaats deze wegwerp aluminum bakjes in je vet emmertje en vervang deze zodra hij vol is. Scheelt enorm met schoonmaken van het emmertje. Je hebt verschillende maten voor de pro & ironwood serie, voor de timberline serie en voor de ranger.

Vetafdruipplaat

Het vet loopt over je hitteschild heen naar het opvangbakje. Wanneer je dit hitteschild niet bedekt krijg je een vieze vet rook en wordt ook het schoonmaken een aardige uitdaging. Met het vijf-pack van de vetafdruipplaten kan je je richten op het koken in plaats van het schoonmaken. De hittebestendige, wegwerp aluminium afdruiplaten maken het schoonmaken van je Traeger snel en gemakkelijk.

Cleaner voor de buitenkant

Met de Traeger All Natural grill reiniger geeft je de buitenkant een schone en glimmende look. De cleaner is gemaakt van natuurlijke producten en beschadigd geen andere materialen. Zo hoef je niet bang te zijn andere onderdelen van je barbecue te beschadigen. De Traeger All Natural grillreiniger bevat dan ook geen schadelijke chemicaliën.

Voor tablet / plateau voor Traeger

Op de Timberline serie zit standaard een extra werkruimte voorop de Traeger, en op de pellet opslag kun je ook werken door de ingebouwde snijplank. Voor de pro en Ironwood serie bestel je een handig voor tablet voor extra werkruimte. Het inklapbare tablet is eenvoudig te installeren, klapt neer als je het niet nodig hebt en laat tegelijkertijd ruimte over om onder de hoes te passen.

Hoes voor Traeger

Bescherm jouw Traeger met een hoes. Een sterk, volledig beschermende cover die het gehele jaar jouw pellet grill veilig houdt. Regen, wind, hagel, het maakt niet uit. Met deze cover blijft het gehele seizoen je Traeger beschermd. Bestel de juiste maat voor de ranger, pro, ironwood en timberline serie.

Borstel

Een goede borstel om het rooster tijdens het BBQen schoon te maken is onmisbaar.

Grill Grates

Grillen op een pellet grill is een uitdaging. Door de indirecte hitte heb je niet voldoende hitte om lekker te kunnen grillen. Met grill grates los je dit probleem op. Deze roosters worden super warm en geven veel contacthitte af waardoor je die mooie & smaakvolle grillstrepen op je gerecht krijgt!

Pellets

De brandstof is natuurlijk absoluut een must have voor de pellet grill! We hebben pellets van zowel Traeger als Green Mountain Grills in het assortiment. De pellets van Traeger zijn bijna allemaal verpakt per soort, bijvoorbeeld appel, hickory of eik. Bij Green Mountain Grills heb je blends. De pellets van Green Mountain Grills zijn een meer voordelige keuze: omgerekend betaald je € 1,57 per kilo, bij Traeger € 2,10 per kilo. En we vinden de Green Mountain Grills pellets ook nog eens beter roken 🙂

De lichtste rooksmaak krijg je van Fruitwood Blend door de kers, beuk en zoete pecan combinatie, Apple Blend is ook lekker licht, de Gold Blend is iets zwaarder met rode eik, Amerikaanse hickory en maple (esdoorn) en de Texas blend is het meest zwaar door zwarte eik, Amerikaanse hickory en een vleugje Texas mesquite. Ideaal voor bijvoorbeeld een brisket! Advies: probeer wat verschillende smaken uit en maak je eigen voorkeur, maar zorg altijd dat je een wat lichtere en zwaardere soort in huis hebt voor verschillende gerechten.

Nice to have accessoires voor zowel Traeger als Green Mountain Grills

Traeger houten magneet haakjes

Deze magnetische haken houden je grill gereedschap bij de hand. Ze kunnen eenvoudig aan de zijkant van je Traeger of Green Mountain Grill worden bevestigd voor snelle toegang tot het gereedschap dat een succesvolle BBQ maakt!

Pizzasteen / Pizza insert

Ook op de pellet grill maak je heerlijke pizza’s! Je kunt een ronde nemen van bijvoorbeeld The Bastard, of een rechthoekige van Napoleon. Laat de pizzasteen geruime tijd goed warm worden alvorens je start met het bakken van de pizza of het brood. Voor de Green Mountain Grills is er ook een hele gave pizza insert waarmee je in mum van tijd zeer hoge temperatuur bereikt. Aanrader!

Pizzaschep

Ga je aan de slag met de pizzasteen mag de pizzaschep natuurlijk niet ontbreken. Momenteel is enkel de pizzaschep van Big Green Egg leverbaar.

Skillet

Even iets aanzetten, een saus maken of wat groentjes grillen doe je in een skillet die je in je pellet grill zet. Dit is een gietijzeren pan met steel, van The Bastard is een prima optie!

Handschoenen

Sommige grills hebben een rooster wat je uit de pellet grill kunt schuiven zodat je er makkelijk bij kunt. Het rooster is warm dus daar trek je een goede handschoen voor aan.

Spareribsrek

Om de pellet grill maximaal te vullen zet je de spareribs netjes op een rij in een spareribrek.

Belangrijkste accessoires voor Green Mountain Grills

Green Mountain Grills hoes

De hoes is ontworpen en getest om zware weersomstandigheden te weerstaan. Bescherm je investering met een Green Mountain Grills hoes, ontworpen om je grill schoon te houden.

Green Mountain Grills grillverhoger

Voeg meer grillruimte toe aan je grill met een GMG-bovenrek. Geschikt voor alle choice en prime modellen

Green Mountain Grills rotisserieset prime plus

Verander je GMG Prime Plus Pellet Grill in een houtgestookte rotisserie. Langzaam roosteren en hele kippen, varkensschouders, lendenen, ribben en nog veel meer roken. Let op, enkel in de prime plus zijn er gaatjes en bevestigingspunten voor het spit. In de andere modellen past het in principe ook, maar dan dien je zelf nog het e.e.a. te verbouwen.

Green Mountain Grills voor tablet

De Front Shelf biedt net wat meer ruimte en een perfecte plek om je bereide voedsel te plaatsen voordat het op de grill gaat

BXC-Teampagina-Emy

Geschreven door:

Ontvang je iedere week de mailing van ons boordevol recepten en tips? That's Emy. Ze zet de kennis vanuit de chefs om naar toffe artikelen, recepten en tips waar jij thuis mee aan de slag kunt om je gerecht steeds een beetje beter te maken. Ook deelt ze deze informatie via social media en uiteraard op deze website. Emy wil jou online van alles leren!

Bekijk team BBQ