Wat gaan we doen?
Waar denk je aan bij een wild & winter workshop? Wij aan diepe sterke smaken, wild, werken met gietijzer, en vooral veel smaak!
Wat mag je verwachten qua producten? Uiteraard het beste wild uit het seizoen! Bij deze presenteren we je het fantastische 4-gangen menu wat we hebben bedacht om samen te gaan maken:
Tijdens deze workshop duiken we samen de BBQ-keuken in en gaan we aan de slag met warme, volle smaken die perfect passen bij het seizoen. Denk aan stevig wild, knapperige seizoensgroenten en krachtige smaken die passen bij het koudere weer. We maken een 4-gangen menu op de BBQ waarin techniek en smaak hand in hand gaan!
Bij binnenkomst komt de geur van de overheerlijke Glühwein je tegemoet! En ga je aan de slag met een fantastische 4 gangen menu:
Gevlinderde forel op cederhouten plank
***
Met pickled wintergroenten, beurre noisette en amandelen
Op karkas gegrilde wilde eend
***
Met paddenstoelen, witlof, ganda ham en koffie
Hazenrug van de plancha
***
Met veenbessensaus en gevulde appel en gepofte aardappel
Dadel kastanjecake
***
Met koffie zoete crème van pompoen en sinaasappel
Wat behandelen we?
- 4 gerechten die je uiteraard zelf gaat bereiden. Vooral vlees, maar ook vis, wintergroenten en bijpassende garnituren.
- Wild uitleg & beleving
- Demonstratie uitbenen
- Verschillende bereidingstechnieken.
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
Workshop 2.0 of 3.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.
Over deze workshop
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, The Bastard of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 a 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!