Een heerlijk licht en fris gerecht van de barbecue. Dát is deze gegrilde dorade gevuld met knapperige lente-ui, pittige rode peper en heerlijke knoflook. De krokante huid, het fris-zure van de citroen en de extra kick van de kruidige rub brengen dit gerecht naar een heel ander level. Let’s get started!

Barbecue aansteken

Vul je barbecue met houtskool, steek dit aan en maak de barbecue gereed voor direct grillen op hoge temperatuur. Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Plaats het rooster en laat deze ook goed heet worden.

Groente voorbereiden

Snijd de lente-ui horizontaal doormidden, de rode peper in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd vervolgens plakken van de helft van de citroen. 

De dorade vullen

Pak nu je dorade erbij. Dep de filets een beetje droog met wat keukenpapier en bestrooi de binnenkant met de Angus & Oink Lemon Pepper Seafood rub. Pak nu 1 filet erbij, verspreid ¼ van de gesneden knoflook over het witte vlees, leg hier 4 halve stengels lente-ui op, gevolgd door wat ringen rode peper en twee plakken citroen gevolgd door weer ¼ van de gesneden knoflook.

Gegrilde dorade gevuld met groente vis bbq recept kamado big green egg rauw vullen

Leg nu een andere filet met het witte vlees naar beneden bovenop de groente en knoop het vast met opbindtouw. Dit doen we zodat het pakketje makkelijk te transporteren is naar de Flat Rack zonder dat het uit elkaar valt. Herhaal dit met de andere twee filets en de overgebleven groente. 

Mocht je dit recept met hele dorade gaan maken. Strooi de rub dan in de buikholte en stop deze vol met de gesneden groentes. Opbindtouw is in de geval niet nodig om de vis zonder problemen in de Flat Rack te leggen.

Gegrilde dorade gevuld met groente vis bbq recept kamado big green egg rauw

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • tip van de chef
    angus-oink-lemon-pepper

    Angus & Oink – Seafood Lemon Pepper

    • Geef je zeevruchten een fruitige boost
    • Online op voorraad
  • cecilia_beretta_freeda_ros_trevenezie

    Cecilia Beretta Freeda Rosé IGT Trevenezie Bio

    • Carmenère, Corvina Veronese, Sauvignon Blanc
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    -10%
    Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • LetzQ spit voor kamado

    LetzQ spit voor kamado

    • Past in vrijwel iedere kamado
    • Online op voorraad
  • Opbindtouw

    Opbindtouw

    • Online op voorraad
  • Rotisserie Flat Rack The Bastard

    Rotisserie Flat Rack The Bastard

    • Handig accessoire voor je spit
    • Online op voorraad

Het grillen der vissen

Als de gevulde dorades in de Flat Rack liggen klap je deze dicht. Hang de flat rack vervolgens in je rotisserie en gaar de vis boven direct vuur voor ca. 5-6 minuten. Als je hele dorades gebruikt kun je 10 á 15 minuten per kant aanhouden.

Gegrilde dorade gevuld met groente vis bbq recept kamado big green egg grillen

Serveren

Als de vis mooi gaar is en de huid lekker gebruind en krokant, kun je de vis uit de barbecue en de flat rack halen. Doe dit met behulp van hitte bestendige handschoenen want de Flat Rack is natuurlijk piping hot! Maak de Flatrack open en leg de gevulde dorades op een bord. Sprenkel er wat citroensap van de overgebleven citroen over en leg er wat extra citroen bij.

Serveer met een frisse salade zoals de zoetzure venkelsalade uit dit recept en een lekker glas rosé.

Gegrilde dorade gevuld met groente vis recept bbq kamado big green egg eindresultaat

Santé!

Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Doradefilets, 4 stuks / of hele dorades, 2 stuks

  • Angus & Oink Lemon Pepper Seafood rub

  • Lente-ui, 4 stengels

  • Rode peper, 1 stuk

  • Citroen, 1 stuk

  • Knoflook, 2 tenen

  • Veelgestelde vragen

    Voor de Gegrilde dorade gevuld met groente heb je Doradefilets of hele dorades, Angus & Oink Lemon Pepper Seafood rub, Lente-ui, Rode peper, Citroen en Knoflook nodig.

    Je hebt een RVS rooster, Handschoenen, Opbindtouw en Vis klemrooster nodig voor de bereiding.

    De bereidingstijd van dit gerecht bedraagt 25 minuten.

    Het bereiden van dit recept is makkelijk.

    Dit gerecht is voor 4 personen.

    Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ