Welke rub kan ik het beste gebruiken? Deze vraag wordt ons nogal eens gesteld in de showroom. Daar is geen eenvoudig antwoord op te geven. Een rub is erg smaakafhankelijk. Ben je meer van zoet, pittig of wil je eens een keer wat anders? Welke rub past het beste bij gevogelte, varken, rund of groentes? Ik zou zeggen wat je lekker vindt en ga lekker experimenteren. Sommige rubs hebben erg uitgesproken smaken andere zijn wat neutraler en een allemans vriend. Kom je er niet uit vraag ons om advies - in het BBQ Experience Center hebben we bovendien veel rubs open staan zodat je een keer kunt proberen. In dit artikel laten we enkele van onze favoriete rubs de revue passeren.

De fik erin Braairub 1.

Braairub no.1, een unieke rub die het heerlijk doet op varken, kip, lam en vis. Gebruik hem door de bobotie (en andere ovenschotels), curry’s of probeer het eens op je gebakken eitje. Braairub no.1 is een veelzijdige kruidenmix die niet alleen als dry rub gebruikt kan worden, maar voor vele gerechten een aanvulling kan zijn! Mijn persoonlijke favoriet voor de kip aan het spit, maar ook heerlijk op spareribs in combinatie met een lak van honing en ketjap.

Bekijk product : De fik erin braairub no1

 

Angus & Oink Dirty Cow

Award winnende rub voor maximale vervorming van de bark, umami punch met koffie, soja,een topper rundvlees! Winnaar 1e plaats brisket bij Brew N Q 2018 !!! Heerlijk op rundvlees de smaken van de koffie voegen echt een hoop smaak toe aan je stukje vlees. Heerlijk op een Brisket, shortribs maar ook lekker om je ribeye of entrecote mee op smaak te brengen.

Bekijk product:Angus oink dirty cow

Angus & Oink Dirty Cow

Kosmo’s Q Hot Dirty Bird Rub

Hot Dirty Bird Rub gemaakt voor gerookte, gegrilde en geroosterde vogels. Net toen je dacht dat Dirty Bird zo “dirty” was als mogelijk, besloten ze om deze nog “dirty-er” te maken. Kosmo’s heeft meer chili peper aan toegevoegd en zo verhogen ze het vuur in onze kenmerkende pittige mix om dit de meest “hotte” rub te maken! Deze BBQ-rub is een must voor elk compleet kruidenrek, Een run speciaal voor fans van een volle en vurige smaak en pit!  deze is ontwikkeld voor op gevogelte maar kun je ook prima gebruiken voor je spareribs of pulled pork.

Bekijk product: Kosmos q hot dirty bird rub

Kosmo's Q Hot Dirty Bird Rub

LetzQ All Purpose Rub

LetzQ All Purpose rub, een kruidige rub die overal op toepasbaar is, met mooie specerijen als venkelzaad, kardamon, kurkuma, komijn, kaneel, laurier, oregano, knoflook, zwarte peper, cayennepeper, ui, paprika en zout. Een echte alleskunner wat ons betreft deze rub kun je echt op alles gebruiken. Gevogelte, rund, varken vis of groenten deze rub past bij alles!

Bekijk product: Letzq all purpose rub

Meat Church Honey Hog

Deze BBQ-rub heeft de smaken van het zuiden van de US . Deze zoete rub is uitstekend geschikt voor spareribs, pulled pork, gevogelte en groenten. Je kunt het overal op aanbrengen en de kleur is geweldig. Deze rub heeft de zoete smaak van honing voor wie van een wat zoetere rub houdt. Deze rub moet je echt een keer proberen op spareribs! een van onze favorieten en dan aflakken met een zoet BBQ saus zoals Sweet Baby Rays  Honey. Je likt je vingers er bij af.

Bekijk pruduct: Meat church honey hog

Meat Church the Fab 5

De Rubs van Meat church zijn pas toegevoegd aan ons assortiment, kun je nu geen keuze maken of wil je een leuk pakket cadeau doen, dan kun je kiezen voor het 5 pack van Meat Church. Deze dekt de hele lading. Je kan lekker testen welke rub voor jou het beste past, bij je te bereiden product.

Bekijk product:Meat church the fab 5

Meat Church 4-pack

Saus.Guru pitmaster rub – Raspberry Rub

De Pitmaster Collection van Saus.Guru, het is lastig om hier een favoriet uit te kiezen Saus.Guru heeft afgelopen jaar deze lijn gelanceerd en het is een schot in de roos! 4 verschillende rubs met daarbij voor elke rub een BBQ saus.  Een unieke combinatie van een Rub en Saus die helemaal afgestemd zijn op elkaar en de smaakbeleving compleet maken! bijvoorbeeld de Beef bark rub en Black Mojo BBQ saus is heerlijk op brisket en shortribs. De Orange Delight rub in combinatie met Passion & Liquorice BBQ saus doet het uitstekend op pulled pork. De Mother of all rubs met de Champions Choice BBQ saus is een gouden combinatie op spare ribs. Maar als we er dan toch een moeten kiezen gaan we voor de Raspberry rub met zijn zoete tonen van framboos, peper, limoen en knoflook een echte topper op gevogelte maar ook zeker het proberen waard op varken. In combinatie met Raspberry Chipotle BBQ saus, met zijn lekker zoete smaak maar toch ook een beetje pit van de chipotle een echte winnaar.

Bekijk product: Saus,guru pitmaster rub raspberry rub

Bekijk product: Saus.guru pitmaster saus raspberry chipotle

De Fik Erin Braairub No. 4

Om af te sluiten een nieuwkomer en een echte verrassing in de rub wereld, een rub zonder suiker. Met als hoofdingrediënten Zuid-Afrikaanse Rooibos en Sumac is deze smaakexplosie van kruiden weer een hele mooie Braairub om aan het assortiment toe te voegen! Braairub no.4 bevat geen suiker en is daarom ook zeer geschikt voor directe bereidingen en bij open vuur. Braairub no.4 is een echte alleskunner, hij smaakt echt overal op. Varken, kip, rundvlees, groenten en zelfs op vis! Braairub no.4 is een mooie grove rub, meng hem door de olijfolie om er een sausje of marinade. Wij hebben hem zelf getest op lamsvlees en daar kwam hij meer dan tot zijn recht!

Bekijk product: De Fik Erin Braairub no. 4

 

Angus & Oink Exodust

De Exodust Jerk Seasoning van Angus & Oink is een kruidige blend van verschillende specerijen. Met deze licht pittige rub breng je een Jamaicaanse vibratie aan ieder gerecht! Geinspireerd op de smaken uit de Caribean! Je waant je op vakantie.

Bekijk product: Angus and Oink exodust

 

Angus & Oink Moo Mami

De naam zegt het al .. Moo-Mami! Een complexe umami bom die zich perfect uitleent voor het grillen van rood vlees, maar zeker ook voor het slowcooken van brisket! Deze moet je echt een keer geproefd hebben een hele aparte smaakmaker!

Bekijk product: Moo Mami

Angus & Oink Rubba Rubba

Een kruidige mix met een fruitige toets van citroen, venkelzaad en karwijzaad. Ideaal voor het grillen van rundvlees, varken en zelfs kip. Zeker ook geschikt voor slowcooken. Deze op de zuidelijke staten geïnspireerde rub bevat cajun kruiden een echte topper!

 

Bekijk product: RubbaRubba

Angus & Oink The General TEX-MEX

Een blend van deep southern flavours. Het Texaanse barbecue gecombineerd met de smaakvolle Mexicaanse keuken. Deze rub is super veelzijdig en kan ingezet worden bij rund, lam, kip en zelfs Mexicaanse fajitas! Heerlijke kruidenmix

Bekijk product: Angus and Oink Tex-mex the General

 

Hoe gebruik ik een rub?

  1.  Maak je product eerst schoon en droog
  2. Je kunt nu de rub direct op het product aanbrengen maar je kunt ook je product eerst voorzien van een dun laagje olie of mosterd om het extra te laten plakken. Wees niet bang dat je de mosterd of olie enorm gaat proeven. Dat is namelijk niet het geval. Breng de rub gelijkmatig naar smaak op.
  3. Druk of wrijf de kruiden in het product, dit hoeft niet bij groentes.
  4. Wikkel het vlees in keukenfolie, dek het af of doe het in een ziplockzak zodat de rub op het vlees blijft zitten en je koelkast schoon blijft.
  5. Laat de rub minimaal 3 kwartier tot 2 uur intrekken. Dit is meestal voldoende, maar soms zijn er langere tijden nodig, vooral bij grote stukken. Ik laat het zelf vaak een nacht in de koelkast liggen zodat de smaken er beter in kunnen trekken. Bij vis vind ik 30 minuten tot 3 kwartier meer dan voldoende. Bij groentes kun je direct het product garen nadat je de rub hebt aangebracht.
  6. Je kunt je product gaan bereiden!

Groot assortiment rubs, sauzen en marinades

In het BBQ Experience Center hebben we een ruim assortiment van heerlijke rubs, sauzen en marinades. Traditioneel of vernieuwend qua smaak. Verschillende toepassingen. Je hebt tegenwoordig enorm veel keuzes en kunt er alle kanten mee op. Op zoek naar een nieuwe rub die bij je smaak past? Vraag ons gerust om advies. We hebben ze allemaal zelf getest, anders komen ze er namelijk niet in. Ook hebben we altijd wat rubs open staan om te proeven.

Alternative Text

Geschreven door:

Bourgondiër, levensgenieter, BBQ fanaat en medewerker van het BBQ Experience Center die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Vindt het tof of mensen enthousiast te maken over alles wat met BBQ te maken heeft.