Deze smaakvolle variant met spinazie en spekjes is een echte klassieker onder de quiches, maar je kunt ook variëren met prei, broccoli, zalm, zuurkool, boerenkool, ham enzovoorts. Wil je eens zonder vlees of vis, vervang deze dan eens door bijvoorbeeld walnoten. Serveren met honing of een pittige saus kan een originele en smaakvolle toevoeging zijn.
De skillet leent zich perfect om de ingrediënten voor de quiche van te voren te garen en hem daarna in te bakken. De gietijzeren pan is een goede bakvorm en een mooie manier om je gerecht op tafel te toveren. Voor een beetje barbecue liefhebber is deze accessoire eigenlijk een must-have!
Fire up the BBQ
Steek de kolen in je kamado aan een pak meteen de eerste warmte mee om je skillet op te warmen. Leg dus je grillrooster vlag boven de kolen en plaats de pan er op. Op het moment dat de kolen gloeien kan de skillet al warm genoeg zijn. Test dit door er water in te druppelen. Sissen deze meteen weg, dan kun je aan de slag.
Bak de spekblokjes mooi bruin en schep ze hierna uit de skillet in een schaaltje. Het vet van het spek gaan we namelijk gebruiken om de spinazie meteen in te bereiden. Doe iedere keer een handvol spinazie in de skillet en schep het goed om, zodat het slinkt en er weer nieuw bij kan.

Na het roerbakken van spinazie mag de skillet van de barbecue. De barbecue mag nu ingericht worden op 200 graden Celsius indirect. Dit doe je door een plate setter (hitteschild) te plaatsen. Poets de skillet schoon met keukenpapier en laat deze afkoelen.