De zomer komt er weer aan en dan is een van mijn favorieten op bijvoorbeeld een festival Surinaamse Roti…. Het is een prachtig gerecht voor op de bbq, en heel leuk om te maken met drumsticks. Je wordt helemaal vrolijk van deze volle smaken en heb je nou een keer geen zin om uren achter de bbq te staan? Dit gerecht staat in een uurtje op tafel, dus steek de BBQ maar vast aan!

Voorbereiding

Doe de drumsticks in een schaal en schenk 2 eetlepels zonnebloemolie op de drumsticks om een mooi sticky laagje te creëren. Bestrooi de drumsticks met een royale laag Braairub no. 1.

Kook de eitjes voor 8 minuten tot ze hard zijn. Halveer de grote aardappelen zodat alles tegelijkertijd gaar wordt. Kook de aardappelen kort ongeveer 3 minuten, in het finale gerecht worden ze verder gegaard.

Snijd een klein rood uitje in ringen voor de garnering in de presentatie.

Bereiding

Steek de barbecue aan en stel deze in op 180 graden, directe hitte. Gril de drumsticks rondom aan en zorg dat de kip een mooie kleur krijgt, de garing van de kip hoef je nu niet op te letten. Je stooft zo meteen de kip gaar tot deze helemaal van het bot valt.

Zet een Dutch oven op de BBQ en schenk 2 eetlepels zonnebloemolie in de Dutch oven. Voeg de boemboe toe en fruit deze kort aan. Snijd de champignons in 2 stukken en fruit deze mee aan in de boemboe. Schenk het water in de pan, en voeg de aardappelen en drumsticks toe. Doe het deksel op de Dutch Oven en Laat het geheel zachtjes zo’n 30 tot 45 minuten sudderen tot de aardappelen uit elkaar vallen, het vocht een beetje reduceert en het vocht wordt gebonden door de aardappelen. De kip hoef je niet te controleren, als je de tijd van het stoven aan houdt dan is de kip helemaal gaar en valt deze mooi van het bot.

Serveer in een mooie schaal of skillet, met de eitjes, rode ui, bladselderij en de wraps.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Drumsticks, 5 stuks

  • Aardappelen, 400 gram

  • Braairub no.1

  • Blad selderij, 8 blaadjes

  • Zonnebloem olie, 4 el

  • Roti of Soto Ajam boemboe, 1

  • Kleine champignons, 100 gram

  • Rode ui, 1 kleine

  • Eieren, 3 stuks

  • Water, 800 ml

  • Wraps, 6 stuks

  • Peper en zout

Gerbrand Kruijssen

Geschreven door:

Vanuit passie werkt Gerbrand de meest mooie recepten uit. Verrassende combinaties en traditionele bereidingen met een twist. Volg hem zeker op instagram: @foodboozeandbbq.

Bekijk team BBQ