BBQ Experience Center, een toonaangevende speler in de wereld van BBQ en outdoor cooking, is verheugd de voltooide overname van Rookoven.com, een gerenommeerd BBQ bedrijf te Nunspeet, aan te kondigen. Deze strategische overname versterkt de positie van BBQ Experience Center als de ultieme bestemming voor alles op het gebied van outdoor cooking. Afgelopen zomer hebben de partijen overeenstemming bereikt en 14 november jl. is de transactie officieel afgerond, met terugwerkende kracht per 1 juni 2023.

Over Rookoven

Rookoven.com is een bloeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in roken, barbecueën en outdoor cooking. Opgericht door Jan Reimer Westerhuis begon het bedrijf eind jaren 90 met de verkoop van rookovens en BBQ’s. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een veelzijdige onderneming met een breed scala aan activiteiten.

Gelegen in het centrum van Nunspeet, beschikt Rookoven.com over een prachtig pand genaamd “De Coöperatie” van 2900m2. Dit pand vormt het bruisende centrum van hun activiteiten, waar liefhebbers van goed eten en gezellig samenzijn samenkomen.

Het assortiment van Rookoven.com is indrukwekkend, met een uitgebreide selectie BBQ’s en accessoires. In het Proeflokaal en het Grand Café heerst een gezellige sfeer waar je kunt genieten van een complete culinaire ervaring tijdens het volgen van een workshop. Als laatst organiseert Rookoven.com zelf barbecue-evenementen zoals de geslaagde Smokey Christmas, Smokey Easter en Wilddag, waar barbecue fanaten samenkomen voor heerlijke gerechten, het vergaren van kennis en het delen van een gelijke passie.

Strategische overname

De overname van Rookoven past perfect in onze missie om barbecue-enthousiastelingen overal te helpen bij hun outdoor cooking adventure.“ aldus Joey Buys, CEO van BBQ Experience Center. “We zijn enthousiast over de locatie waardoor we klanten in deze regio nog beter van dienst kunnen zijn. Na vorig jaar cateringbedrijf Eat Anders te hebben ingelijfd is de overname van Rookoven een belangrijke volgende mijlpaal in de groei van BBQ Experience Center.

Jan Reimer Westerhuis, eigenaar Rookoven: “Afgelopen 18 jaar vol passie voor roken en barbecueën vlogen voorbij. Begonnen op de zolderkamer en uitgegroeid tot een complete BBQ wereld. Boy en Joey delen dezelfde passie en hebben dezelfde visie op service en beleving waardoor ik vol vertrouwen het bedrijf overdraag. Iets wat we geleidelijk doen, voorlopig blijf ik nog op mijn vertrouwde plek. Ik wens Boy en Joey en uiteraard mijn team wat wordt meegenomen een succesvolle en culinaire tijd toe! Grill on and be happy!

Het huidige personeelsbestand blijft intact. We kijken er dan ook naar uit om onze nieuwe collega’s uit Nunspeet te verwelkomen binnen de BXC familie.” sluit Boy Tak, COO BBQ Experience Center af.

Joey, Jan Reimer en Boy voor het pand in Nunspeet

Klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde service

Rookoven zal voorlopig blijven opereren onder zijn huidige merknaam en zal profiteren van de middelen en expertise van BBQ Experience Center om hun groei te stimuleren en hun klanten nog beter van dienst te zijn. Begin volgend jaar is een uitbreiding van de showroom gepland en worden er verdere veranderingen doorgevoerd.

Jan Reimer Westerhuis blijft voorlopig het vertrouwde gezicht op de locatie. Klanten van Rookoven kunnen blijven rekenen op dezelfde hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice waar ze aan gewend zijn, en kunnen straks ook profiteren van een breder assortiment producten en diensten die worden aangeboden door BBQ Experience Center.

Over BBQ Experience Center

Met de combinatie van retail, e-commerce, horeca en educatie heeft BBQ Experience Center binnen een aantal jaar een leidende positie verworven binnen de BBQ branche. Het team van 60 specialisten is er niet alleen om producten te verkopen, maar juist om mensen te helpen fantastische gerechten te bereiden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roosendaal, consumenten worden ontvangen in 2 Experience Centers in Nederland en België. De succesvolle snelle groei blijft niet onopgemerkt. In haar 5 jarig bestaan zijn ze onder andere 5 keer bekroond met de FD Gazelle titel, de beste tuin webwinkel van Nederland en een nominatie voor beste nieuwkomende retailer in België.

Impressie Rookoven / De Coöperatie

Joey Buys

Geschreven door:

Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! Als eigenaar van het BBQ Experience Center gaat hij maar al te graag in gesprek met je, want kennis delen, dat is waar hij het bedrijf ooit voor in het leven heeft geroepen.

Bekijk team BBQ