Cultuur bij BBQ Experience Center

Join het leukste BBQ bedrijf van Nederland en Belgie!

Werken bij BBQ Experience Center. Van je hobby je werk maken denk je wellicht, en dat kan ook echt bij ons! Maar ook werken in een dynamische en snelgroeiende omgeving binnen een tof merk zonder dat je al te veel affiniteit met BBQ producten hebt. Waar jouw talent centraal staat: doen waar jij energie van krijgt. Dát is hoe je bij ons werken gaat ervaren. We vertellen je er graag meer over!

Even voorstellen: BBQ Experience Center

Een traditie van duizenden jaren oud en nog altijd waanzinnig populair: buiten koken en eten met vrienden en familie. Dat is genieten van eerlijk bereide, heerlijke gerechten. En vooral: genieten van elkaar!

BBQ Experience Center brengt mensen bij elkaar en creëert mooie momenten en warme herinneringen. Wij zorgen voor inspiratie. Voor de juiste vaardigheden. En natuurlijk voor de beste producten die van outdoor cooking zo’n geweldig avontuur maken.

Met veel passie, kennis en enthousiasme nemen we onze klanten mee op avontuur. Een groot verschil met veel organisaties: verkoop zien wij als middel om het doel te bereiken. Het doel is om samen een super lekker gerecht te maken, om een fantastisch moment te beleven met vrienden en familie. Bij ons dus geen harde verkoop, geen callcenter en geen keiharde sales doelstellingen.

We worden blij van blije klanten

Ons geheim is dat we ons voor 100% concentreren op de belevenis van de klant. We doen er alles aan om mensen enthousiast te maken. En om ze te ondersteunen met technieken en tips om nog beter en nog lekkerder te koken. Met de combinatie van showrooms, workshops, food experience en de online omgeving hebben we daarvoor de perfecte instrumenten in handen. Het is een blended concept van retail, horeca, educatie en e-commerce. Ondersteund door een uitgekiende marketingstrategie.

Binnen deze filosofie zijn Boy en Joey ooit samen gestart, hun gedeelde passie hebben ze vertaald in BBQ Experience Center. Boy met zijn achtergrond als chef met een ontzettende drive voor lekkere gerechten, Joey als marketeer met een idee hoe de kennis van Boy verspreid kon worden. Samen staan ze nog steeds aan het roer van de organisatie. In korte tijd flink gegroeid naar marktleiderschap, de ambities gaan echter nog veel verder dan dat.

Triple-bacon-Tandoorring-thomas-2

Samen werken aan succes

BXC is een snelgroeiende organisatie met nog grotere ambities, een echte scale-up. We zijn de afgelopen jaren dan ook bekroond met diverse prijzen, zoals de beste tuin webwinkel van Nederland en een van de beste nieuwe retailconcepten in België. Jaar na jaar zijn we FD Gazelle, een lijst waarop alleen de meest gezonde, snelgroeiende bedrijven staan. In 2023 horen we zelfs bij de 54 snelst groeiende internationale bedrijven van Nederland. We zien dit als een fantastische kroon op het werk van het team, waar we jou graag bij willen hebben. Het is een prestatie die we samen neerzetten als één team.

Remco - video producer

“Creatieve vrijheid vind ik erg belangrijk en die krijg ik hier volop! Er wordt geluisterd naar mijn inbreng binnen het team, er hangt gewoon een goede vibe. Ik ervaar het als een informeel, jong en vooral gezellige club.”

Remco

Persoonlijke ontwikkeling

Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent dit voor jou? We investeren veel in een omgeving waarin jij iedere dag met veel plezier aan het werk gaat: hierin staat jij centraal. Werkgeluk is bij ons belangrijk: wanneer jij iets doet wat je leuk vindt, krijg je er energie van en dat merkt je omgeving!

Bij BBQ Experience Center gaan we uit van jouw talenten en ambities. Zo kun je je eigen groeipad in de organisatie uitstippelen en jouw ambities waarmaken. Wil je steeds beter worden in jouw functie? Prima, helpen we je bij. Wil je doorgroeien naar een andere functie? Leuk, laten we de mogelijkheden bespreken. Doordat we een snelgroeiende organisatie zijn, komen er bovendien veel nieuwe kansen voorbij.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om niet alleen te werken aan het blij maken van klanten, maar ook het verbeteren van de organisatie. Heb je een idee, of wil je een project van de organisatie oppakken? Let’s go! Iedere dag een beetje beter is het motto hierbij. Naast dat je continu jouw input kun geven is een goed voorbeeld de kwartaalsessie. Ieder team presenteert daar waar ze mee bezig zijn en wat de voortgang is. Een sessie die bovendien gepaard gaat met een uitgebreid diner en borrel! We zijn niet voor niets een BBQ bedrijf 🙂

Klinkt goed, maar hoe doen jullie dit?

Door de hoge mate van dynamiek binnen de scale-up organisatie hebben we veel vraagstukken. Deze variëren van eenvoudig tot complex. Dit is de reden waarom we werken met een hybride waarderingsmodel (google maar eens op STYR), hierbinnen hebben we alle rollen ingedeeld op basis van het probleemoplossend vermogen. Wanneer jij wilt groeien kijk je dus binnen dit model en zie je wat de organisatie van je verwacht in een bepaalde rol en kun je je eigen groeipad bepalen.

We zijn overtuigd dat je het beste functioneert, het snelste leert en het meest betrokken bent als je werk doet dat in lijn ligt met je drijfveren, talenten en competenties. Dáár krijg jij energie van! Maar heb je nu dit inzicht? En hoe werkt dit dan bij ons? Door middel van een talentanalyse krijg je inzicht, intern hebben we vervolgens talentcoaches die je helpen om die talenten te benutten en in te zetten. We maken hierbij gebruik van de beproefde TMA methode.

Podcast over onze cultuur

Met regelmaat spreekt onze CEO Joey op een podium, in de media of in een podcast. Hij deelt graag kennis over onze vernieuwende kijk op klantbenadering, business strategie en onze werkcultuur. Bijvoorbeeld in de podcast “op weg naar 20 miljoen“, bij De Ondernemer op de radio en in de podcast “ondernemersbloed“. In de onderstaande People Performance podcast luister je terug hoe belangrijk we de mens binnen BBQ Experience Center vinden. Aanrader!

Levy - culinair adviseur

“BBQ Experience Center ervaar ik als een plek waar ik vooral mezelf kan zijn. De doorgroeimogelijkheden en dat er écht geluisterd wordt naar mijn ambities ervaar ik als geweldig. Verder springen de manier van werken, diversiteit en onderlinge gezelligheid er voor mij uit.”

Levy

Platte organisatie

Wij houden niet van hiërarchie. We zijn dus geen organisatie waarin we van hogeraf dingen opleggen. We geloven juist in hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. Waarin we open staan voor elkaars ideeën en je veel kunt bijdragen in de werkwijze. Een platte organisatie dus, zonder (al te veel) managementlagen. Lekker dynamisch, snelgroeiend, een echte scale-up. Er valt daarom veel te behalen voor jou, de impact die jij kunt maken is groot!

Toffe werkomgeving

BBQ Experience Center verkoopt leuke producten maar is nog een leuker merk. Dit merk je in je dagelijkse werkzaamheden en omgeving waarin je zit (letterlijk: je zit tussen de BBQ’s en je gaat vast een keertje thuis komen ruikend naar BBQ, sorry daarvoor! 😊). Want zeg nou zelf, een BBQ waar de meest fantastische gerechten afkomen, is toch veel leuker dan een nieuwe wc-pot of een dekbed 😉. Dit merk je in alles: klanten zijn vrolijk en opgewekt en willen lekker aan de slag in de buitenkeuken. Jij kunt ze daarbij helpen. Verkoop van product is immers voor ons een middel om het doel te bereiken: het gaat altijd om het gerecht. Daar ben jij iedere dag mee bezig.

Betekent dit dat jij verstand moet hebben van BBQ? Zeker niet! Die kennis gaan we jou bijbrengen, overigens hoef je geen BBQ expert te worden (mag natuurlijk wel). De juiste ingrediënten die we vragen is dat je klantgericht bent, goed kunt samenwerken en niet vies bent van een beetje verantwoordelijkheid.

WORK HARD PLAY HARD

Af en toe is het gewoon hard werken. Met de seizoenen mee, maar ook zeker binnen projecten die we doen. Daarin komt onze kracht naar boven: we acteren als één team met één doel: klanten helpen. Maar er is ook veel tijd voor ontspanning. Wat je zoal bij ons kunt verwachten:

  • BBQ voor thuis regeling t.w.v. € 2.200,-
  • In je onboarding ga je gezellig met je partner of een vriend een BBQ workshop doen
  • Gezellige evenementen en borrels (misschien wel iets te veel)
  • Laat die boterhammetjes maar thuis: wij verzorgen een gezamenlijke lunch
  • Personeelskorting waarmee je als een kind in de snoepwinkel tekeer kunt gaan

Larissa - e-mail marketeer

“Het gaat de hele dag over eten, hoe leuk! Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik dacht altijd, als er hier ooit een vacature komt, dan ga ik ervoor! Daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Larissa

Proef de sfeer

Enthousiast geworden? Kom gewoon een keer langs, we hebben het graag over jouw ambities en drijfveren. Bekijk alle openstaande vacatures, er staat er vast een tussen waar jouw vuurtje harder van gaat branden!

Stel je vraag aan ons