Nitrietzout 0.6% van Beekum

Hulpmiddel voor bereiding van worst

2,99

Online op voorraad
Bestel nu, maandag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Nitrietzout, ook bekend als colorozout, is een populaire keuze voor het maken van worst en vleeswaren. Dit zout helpt bij het voorkomen van bacteriegroei en zorgt voor een mooie kleur van het vlees. Het gebruik van nitrietzout verlengt ook de houdbaarheid van het vlees en maakt het minder temperatuurgevoelig.

Gewicht: 320 gram

Zelf worst maken met Nitrietzout

Als je zelf worst wilt maken, is nitrietzout een handig hulpmiddel omdat het de groei van schadelijke bacteriën remt en zorgt voor een mooie kleur van het vlees. Nitriet zorgt ook voor een chemische conservering door de gevoeligheid van oxidatie van onverzadigde vetten te verminderen.

Gebruik van Nitrietzout

Bij het gebruik van nitrietzout is het belangrijk om niet meer dan 40 gram per kilogram vlees te gebruiken, om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Zorg er altijd voor dat je de juiste hoeveelheid gebruikt om de houdbaarheid van het vlees te verlengen.

Ingrediënten

vacuümzout, conserveermiddel natriumnitriet E250, antiklontermiddel E535

 

In deze pot 320 gram nitrietzout

Artikelnummer: 8720791504311

ReceptenVoor je Nitrietzout 0.6% van Beekum

BXF-gerechten-visplank

BXC visplank

  • Niveau Moeilijk
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personenn
Rookworst-met-boerenkool

Rookworst

  • Niveau Moeilijk
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 2 personen