Iberico ribfingers
We starten de borrelplank met de Iberico ribfingers. Deze ribfingers zijn mooi vet van binnen, daardoor kunnen ze op wat hogere temperatuur bereid worden en door de hoeveelheid vet zullen ze ook absoluut niet uitdrogen.
Als eerste verwarmen we de kamado tot 150 graden indirecte hitte. De Iberico ribfingers rub je royaal in met de Angus & Oink Bengali Curry Powder en laat je dit enkele uren intrekken. Doordat de ribbetjes vet genoeg zijn van zichzelf, hoef je er geen extra olie overheen te doen. Voeg de chunks appel rookhout aan de gloeiende kolen toe om wat extra rook te creëren en leg de ribfingers op het rooster. Gaar deze nu voor ca. 25 min op 150 graden indirect. Let wel op dat je je rooster niet één keer vol gooit, want er komen nog wat hapjes op. 😉
Chicken Wings
Wanneer de ribfingers ongeveer een half uurtje op het rooster liggen, kunnen de kippenvleugels erbij. Deze gaan we eerst even halveren. Je kan ze precies halveren door het scharnier die in het midden van de kippenvleugel zit door te snijden. Zo krijg je mooie kleine tv-sticks. Vervolgens rubben wij deze sticks met de Hot & Hostile rub van Angus & Oink, een lekkere pikante rub die vooral lekker is bij kip. Deze plaatsen we bij de ribfingers voor wederom een half uurtje, voordat we de gehaktballetjes er op leggen.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Het recept gaat verder onder de accessoires