Moink 2.0. Dát is dit recept! Heerlijke malse haasbiefstukjes omwikkeld met een dikke plak gerookt spek. Klinkt goed toch? Door de indirecte bereiding krijgt de steak rustig de kans om gelijkmatig te garen en smelt het vet van het spek. Hierdoor krijg je botermalse steaks mét een krokant laagje bacon. Wat wil je nog meer?!

Light it up!

Om ervoor te zorgen dat we niet halverwege de garingstijd onze barbecue volledig moeten ombouwen, maken we vanaf het begin al twee delen. We starten namelijk met het indirect garen van het vlees. Hierdoor gaart het vlees gelijkmatig en verliest het spek zijn vet zodat het krokant kan worden.

Vul je barbecue met je favoriete houtskool en steek aan met één of twee wokkels. Plaats het halve maan hitteschild en het RVS rooster. Breng de barbecue naar een ‘dome-temp’ van zo’n 150 oC.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht
    De-Fik-Erin-braairub-nr4

    Braairub no. 4

    Zuid-Afrikaanse Rooibos en Sumac

  • Uitverkocht

    Churrasco Forged Olive Vorkspies 50cm

  • Uitverkocht
    Conveggtor steen / pizzasteen halve maan

    Conveggtor steen / hitteschild halve maan (EGGspander) Big Green Egg

  • Uitverkocht

    Thermapen One

    Dé must have thermometer

Skew you!

Haal de haasbiefstukjes uit de verpakking en zorg dat ze op kamertemperatuur zijn. Dep het vlees een beetje droog. Rub de steaks met De Fik Erin no. 4 en wikkel een plak spek om het vlees heen. Voor een mooi effect doe je dit langs de zijkant van de steaks.

Als je alle steaks in de rub hebt gezet en hebt voorzien van spek kun je de Churrasco spies er door heen rijgen zodat je een mooi rijtje steaks hebt. Dit zorgt er zowel voor dat het spek mooi op z’n plek blijft alsook dat je de steaks gemakkelijk en zonder gedoe kunt omdraaien. En o ja! Het ziet er ook nog spectaculair uit. Win-win toch?!

rauw-wrapped-steaks-bacon-spek-defikerin-braairub-recept

Steaks, bacon… fire!

Leg de bacon wrapped steaks boven het indirecte gedeelte. Zorg ervoor dat het handvat van de Churrasco spies buiten je barbecue blijft. Hierdoor zal je barbecue niet helemaal meer sluiten. De temperatuur zal hierdoor lichtjes oplopen. Dit is niet erg, de warmte kunnen we straks goed gebruiken voor het grillen.

Laat de steaks rustig garen tot een kerntemperatuur van zo’n 48 oC. Draai halverwege even om. Wanneer deze kerntemperatuur is bereik laat je ze even rusten buiten de barbecue. Dit geeft jou tijd om nog even flink wat hitte te maken zodat je daarna de steaks nog even boven het directe gedeelte hot en fast kan grillen zodat je een mooi krokant gebakken steak krijgt. 

Op-de-barbecue-kamado-bbq-bacon-wrapped-steaks-defikerin

Ready to serve

Haal de steaks van de barbecue bij een kerntemperatuur van zo’n 53 oC. Laat ze nog even rusten alvorens je ze serveert. Voor het show-effect serveer je de steaks op de Churrasco spies aan tafel en snijd je ze per persoon van de spies af, zo op het bord. Lekkerder wordt het niet!

van-de-bbq-steaks-barbecue-koken-recept-bbq-defikerin-braairub

Enjoy your steaks!

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten