Breadpudding is al een makkelijk te maken dessert waarbij je redelijk snel een zoete lekkernij voor veel mensen op tafel zet. Serveer het met wat ijs, poedersuiker en een blaadje munt om het plaatje compleet te maken. Hierbij een ontzettende lekkere variant op de breadpudding. We vervangen namelijk onder andere het brood voor donut. Karamel en koffie geven nog extra smaak en maken dit tot een machtig nagerecht.

De voorbereiding

Maak je barbecue klaar van 180 graden Celsius indirecte bereiding. Terwijl de barbecue op temperatuur komt maken we de donut pudding klaar.
Omdat de boter geklaard moet worden heb ik er voor gekozen om een kleine skillet (met handschoenen aan) te plaatsen op de houtskool die al aardig begon te gloeien. Doe hierin de boter totdat deze mooi dun en geel is geworden. Uiteraard kan en mag dit ook in een pannetje op het gasfornuis. Kwast de ovenschaal in met een beetje van de boter.
Snij iedere donut in zo’n 12 stukken en leg ze verspreid in de ingevette ovenschaal.

In een schaal doen we de rest van de boter, de melk, de espresso, poedersuiker, kaneel en een paar druppeltjes vanilleextract. Meng dit goed door elkaar met een garde of keukenmachine.
Giet vervolgens het beslag over de donut stukjes.

Bakken

Plaats de ovenschaal op het midden van je grillrooster en sluit de barbecue vervolgens.
Snij de caramel tot kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Na een kwartiertje strooien we blokjes over de donutpudding en laten hem dan nog eens een kwartier bakken.

Serveren

Na totaal een half uur op 180 graden zal de Coffee donutpudding mooi bruin zijn geworden. Haal de ovenschaal met goede handschoenen van het rooster en laat de pudding heel even afkoelen. We eten het warm, maar dan kan het toe te voegen ijs ook nog wat zachter worden.
Maak ook van dit dessert weer een feest met wat ijs, extra caramel, poedersuiker en frisse muntblaadjes.

 

Ingrediënten

  • 100 gr Roomboter

  • 6 donuts

  • 200 gr poedersuiker

  • 4 eieren

  • 230 ml melk

  • 230 ml espresso

  • 1 theelepel kaneel

  • Vanille extract

  • Caramel blokjes

Matthijs Kannekens

Geschreven door:

Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

Bekijk team BBQ