De temperaturen stijgen langzamerhand weer en de regen maakt plaats voor een klein winters zonnetje. Prima timing om de BBQ aan te steken! Daarom delen wij een aantal toppers van winterse recepten en must-have accessoires.

Kamado in de sneeuw en met vorst, kan dat? Wintertips!

In deze blog beantwoord Peter van Big Green Egg al jouw vragen over BBQ’en in de sneeuw. Bijvoorbeeld onderhoud van je kamado, een bereidingstechniek wat, maar niet lukt en hoe je bepaalde producten en technieken toepast. Afgelopen periode was het ontzettend koud in Nederland. Iets wat niet al te vaak voorkomt maar een echte BBQer laat zich daar natuurlijk niet door uit het veld slaan. Maar waar moet je op letten met je kamado in de sneeuw en vrieskou?

Bekijk dit artikel

winetfoto-big-green-egg-BBq-experience-center-leuven-andres

5X ONZE FAVORIETE RECEPTEN

1.Koud gerookte zalm met bietensalade

Deze temperatuur is ideaal om koud te roken. Dat is helemaal niet moeilijk en het resultaat is ontzettend lekker! Voor dit recept heeft Thomas de zalm eerst gepekeld, gedroogd en vervolgens gerookt. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Dit recept was een onderdeel van Kerstmenu van de BBQ van vorig jaar. In deze video neemt Thomas je helemaal mee in de bereidingswijze!

Bekijk het recept

2. Stoofperentaart

Deze stoofperentaart is een winterse verrassing die je gasten zeker gaan waarderen. De Gieser Wildeman peren zijn gegaard in champagne en geven deze taart een extra feestelijk tintje. Uiteraard maak je de amandelspijs ook helemaal zelf. Genieten!

Bekijk het recept

Stoofperentaart

3. Dutch Oven Brood

Nog steeds is dit één van onze populairste recepten op de website. Een heerlijk brood uit de Dutch Oven als basis voor de lunch of om te serveren bij een gerecht. Superleuk om zelf eens te proberen. Dit recept is afkomstig uit Het Ultieme Kamadoboek met 90 geweldige recepten en maakte onderdeel uit van een livestream van Zowie.

Bekijk het recept

4. Pastinaak rozemarijn roomsoep

Soep van de BBQ is geweldig! Het geeft een heerlijke donkere rooksmaak aan je soep. Je kunt hem helemaal op de BBQ maken of deels op de BBQ en fornuis. De pastinaak geeft een lekkere zachte smaak.

Bekijk het recept

5. Vlaams stoofvlees met friet

Thomas is geïnspireerd door het recept van Matthijs Kannekens en maakt een heerlijk stoofvlees van varkenswangen. Wat ons betreft het beste vlees voor je stoofpot!

Bekijk de video

Must-have accessoires

Deze accessoires heb je zeker nodig voor het maken van jouw winterse gerechten! Denk aan goede handschoenen, alles om te roken, een Dutch Oven, rooksnippers, een goede rub met winterse smaken en natuurlijk: de Meater 2+! Met draadloos gemak, ongeëvenaarde precisie en functionaliteiten is de Meater Plus 2 dé sleutel tot perfecte gaarheid en nieuwe ontwikkelingen!

  • Angus & Oink – Game Bird

    • Een wilde rub, voor wild
    • Online op voorraad
  • Cold smoke generator + giftbox rookmot Smokin’ Flavours

    • Time to smoke it cold
    • Online op voorraad
  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor jouw stoofpotje
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Meater 2+ draadloze thermometer

    • De nieuwste Meater
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours rooksnippers appel 1700 ml

    • Lekker bij varken, vis & gevogelte
    • Online op voorraad
Personeel-charlotte

Geschreven door:

Charlotte laat iedereen graag kennis maken met de nieuwste recepten en zet de kennis van onze chefs om naar de tofste artikelen, recepten en tips voor jouw outdoor cooking adventure! Zij heeft een passie voor reizen en experimenteert dan ook graag met internationale recepten op de BBQ.

Bekijk team BBQ