Wanneer we aan BBQ'en denken, denken wij vaak aan vlees, je zou bijna vergeten dat vis ook een fantastische optie is om te grillen! 🐟 Het vergt misschien iets meer vaardigheid dan het grillen van een standaard worstje.. dat wel. Maar het resultaat is het meer dan waard. Het grote voordeel van het grillen van vis is dat het sneller gaart, wat betekent dat je binnen de kortste keren kunt genieten van de heerlijke, sappige smaak van gegrilde vis!

HOE MOET IK VIS BEREIDEN OP DE BBQ?

Er zijn zo veel technieken mogelijk! 🐟

Tips van de chef: één van de grootste voordelen van het grillen van vis op de BBQ is dat het vaak op de huid kan worden gegrild, wat zorgt voor extra smaak en textuur. En als je vis eenmaal op de juiste manier hebt gegrild, kun je hem verder garen zonder hem om te draaien. Gewoon door hem af te dekken met wat aluminiumfolie en langzaam te laten garen op een iets minder hetere zone van de grill.

Natuurlijk kun je nog veel meer andere technieken uitproberen. Probeer ook eens een lekker visje te garen op een cederhouten plankje voor extra smaak! Schaal & schelpdieren lenen zich perfect voor de wok. Gebruik een vis klemrooster om een hele vis in te garen of stoom je vis in een stoommandje. En natuurlijk mag de klassieke bereiding niet ontbreken: koud roken met een cold smoke generator!

Dit zijn leuke recepten om uit te proberen:

Wil je qua vis bereidingen naar een volgend niveau? Dan zijn onze vis masterclasses echt iets voor jou! Je gaat dieper in op de verschillende bereidingen en leert ook vis fileren en schoonmaken. Sven heeft in het verleden de nodige uurtjes ervaring opgedaan van brasserie tot sterrenrestaurant én ook de viswinkel is hem niet onbekend. Wil je de Vis 2.0 masterclass of de Schaal- en schelpdieren 2.0 masterclass komen volgen? Dan is er een grote kans dat Sven voor je neus staat om zijn kennis met je te delen.

Boek hier jouw masterclass Vis 2.0 

ONZE VIS AFKOMSTIG VAN CHEF’S CATCH

Onze kraakverse vis is afkomstig van Chef’s Catch. Waarom kies je voor vis van Chef’s Catch?

  • De vis wordt gevangen op moment dat hij de beste smaak en structuur heeft. Bij vis komt dit soms heel nauw qua moment!
  • Binnen 24 uur wordt het shock frozen supersnel tot -60 °C waardoor de smaak en structuur behouden blijft. Dit is niet te vergelijken met een normale vriezer bij je thuis.
  • Beproefde methode welke gebruikt wordt door top chefs zoals Johnnie Boer van jarenlang het beste restaurant van Nederland
  • De zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

Het resultaat? Een sensationele smaak, net als wanneer de vis rechtstreeks uit de haven op je bord terecht komt. We hebben alleen de lekkerste vis van de beste kwaliteit toegevoegd aan ons assortiment. Je vindt bij ons niet alleen zalmfilet, tarbot, zeeduivel en Noordzeetong, maar bijvoorbeeld ook blauwe zwemkrab en nog veel meer! Lekker uit je comfortzone koken dus.

  • CHEFSCATCH-Kabeljauwfilet

    Kabeljauw filet

    • Ca. 260 gram
    • Online op voorraad
  • CHEFSCATCH-Organische zalmfilet

    Organische zalmfilet

    • Ca. 260 gram
    • Online op voorraad
  • CHEFSCATCH-Schol-op-de-graat

    Schol

    • Ca. 275 gram
    • Online op voorraad

Bestel jouw vis online

Mis je nog iets in ons assortiment of heb je suggesties? Laat het ons weten!

Bezorgen van onze vis

Koop je je vis online bij ons? Dan kun je er van op aan dat deze diepgevroren bij je thuis wordt geleverd, zonder smaakverlies! Thomas legt je in onderstaande video uit hoe we dit doen.

Personeel-charlotte

Geschreven door:

Charlotte laat iedereen graag kennis maken met de nieuwste recepten en zet de kennis van onze chefs om naar de tofste artikelen, recepten en tips voor jouw outdoor cooking adventure! Zij heeft een passie voor reizen en experimenteert dan ook graag met internationale recepten op de BBQ.

Bekijk team BBQ