Dry Aged runder picanha

Ca. 1.3 kg.

  • Herkomst Ierland
  • Ras Black Angus
  • Voer Gras
  • Formaat Ca. 1.3 KG

64,95

Helaas, momenteel niet leverbaar
Haal 'm op in een van onze

Helaas, niet op voorraad 😔

Voeg toe aan favorieten
  • Voor 23:59 besteld, de volgende werkdag thuisbezorgd
  • Klanten geven ons een 9,2/10

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

De picanha is het staartstuk van het rund. Vroeger werden van dit deel vooral braadlappen gesneden, maar vanuit Brazilië is de picanha populairder geworden. De vetkap bereid je mee en deze smelt langzaam weg, waardoor het zijn smaak en vet achterlaat in het vlees. Hierdoor wordt het vlees ontzettend smaakvol en mals!

Het dry aged vlees wordt onder speciale omstandigheden minimaal 21 dagen gerijpt, hierdoor wordt het vlees malser en wordt de smaak nog intenser! Zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Hoeveel heb je nodig?

Normale eter: 150-200 gram
Grote eter: 200-250 gram
Meat lover: 250+ gram

Ingrediënten

100% rundvlees

Voedingswaarde

  • Energie: 691.0 Kj / 165.0 Kcal
  • Vet: 8.1 Gr.
  • Verzadigd vet: 3.5 Gr.
  • Koolhydraten: 0.0 Gr.
  • Suikers: 0.0 Gr.
  • Eiwitten: 23.0 Gr.
  • Zout: 0.1 Gr.
  • Artikelnummer: 8718272188785

    Meer weten over picanha

    Picanha vindt zijn oorsprong in Brazilië, waar het een van de meest populaire snitten van rundvlees is. Het wordt vaak geassocieerd met de Braziliaanse churrasco-stijl van barbecueën

    Meer over Picanha

    BXC teampagina Bas workshop
    Tips van chef Bas

    Door het vlees te roken op 120 graden met whisky hout wordt het vlees ontzettend mooi gelijkmatig gegaard. Het vlees laat ik rusten en de temperatuur gaat wat omhoog. Vervolgens sear ik de ingesneden vetkap in een hete skillet of op een plancha.

    • Rare 46ºC
    • Medium 50ºC
    • Well 56ºC
    Vragen over producten of recepten?
    Chat met ThomAI
    ThomAI

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Dry Aged runder picanha

  • Dry Aged runder picanha

    Dry Aged runder picanha

    • Ca. 1.3 kg.
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • +
  • Olive Forged Vleesmes

    Olive Forged Vleesmes

    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours rooksnippers whisky vaten 1700ml

    Smokin’ Flavours rooksnippers whisky vaten 1700ml

    • Lekker bij rund, varken, gevogelte, wild & lam
    • Online op voorraad
  • Maldon-sea-salt-flakes

    Zeezout vlokken Maldon

    • Voor een extra knapperige bite
    • Online op voorraad
  • Helaas, niet op voorraad 😔

    ReceptenVoor je Dry Aged runder picanha

    Reverse sear Picanha met Red Chimichurri

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Picanha met knoflook jus

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Caponata

    • Niveau Makkelijk
    • Gang 1 Uur
    • Hoeveelheid 6 Personen

    Veelgestelde vragen

    Dry Aged runder picanha is een stuk rundvlees dat onder speciale omstandigheden minimaal 21 dagen wordt gerijpt. Door dit rijpingsproces wordt het vlees malser en de smaak nog intenser.

    Dry Aged runder picanha wordt minimaal 21 dagen gerijpt.

    Door het rijpen van Dry Aged runder picanha wordt het vlees malser en de smaak nog intenser.

    Voor een normale eter is 150-200 gram Dry Aged runder picanha voldoende. Voor een grote eter heb je 200-250 gram nodig en voor een echte vleesliefhebber 250+ gram.

    Dry Aged runder picanha is gemaakt van 100% rundvlees.

    Lekker om bij te drinken

    Smaakt goed bij deze picanha

    Masseria Borgo dei Trulli Salice Salentino Riserva – Deze Italiaanse rode wijn uit de Puglia streek past waanzinnig goed bij gegrild en gerookt vlees, de krachtige smaak van bramen, zwarte bessen en gedroogde kruiden en aardse tonen passen goed bij de volle smaak van de Picanha.

    De Dikkere Prins #2 de Magistraat – Een West coast IPA die licht bitter maar wel lekker moutig is van het Zamba hop, deze IPA past erg goed bij gegrild rood vlees en door het gebruik van een beetje grof zeezout over je Picanha combineert deze zeer mooi met de IPA.

    Bekijk ons complete aanbod wijnen en bieren!

  • Masseria-Borgo-dei-Trulli-Salice-Salentino-Riserva

    Masseria Borgo dei Trulli Salice Salentino Riserva

    • Malvasia Nera, Negroamaro
    • Online op voorraad
  • Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

    365 dagen bedenktijd + gratis retour

    500+ BBQ's op voorraad

    Gratis bezorgd vanaf €60 in NL en BE

    Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

    BBQ's op afspraak geleverd

    9,2 uit ruim 8000 beoordelingen

    Thuiswinkel waarborg gecertificeerd

    1600m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

    Onze unieke service