Grate Goods AllBrine Nr.1 pekelzout

9,20

Online op voorraad
Bestel voor 16:00, vandaag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Premium universeel Pekelproduct met zeezout. Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren. Onmisbaar bij: barbecue, grill, warm roken, koud roken, en meer.
Geschikt voor vis, vlees, gevogelte, groenten en meer. Bijvoorbeeld steak, gerookte zalm, wild, kip, gevogelte, runder brisket, rookvlees, pulled pork, ribs, etc. 800 gram.

Anders dan keukenzout (dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat) bevat zeezout geen jodium maar mineralen als magnesiumchloride, natriumsulfaat, calciumchloride en magnesiumbromide.

Ingrediënten: zeezout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, laurier.

Gebruik en Dosering van “AllBrine Nr.1” en “AllBrine Color”

Droog zouten / Droog pekelen:

  • AllBrine droog aanbrengen naar behoefte. Gezouten product gekoeld bewaren.

Nat pekelen of injecteren:

  • 100 gram AllBrine per liter water* (geadviseerde oplossing). Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1˚C – 7˚C). Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing. Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren.

Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren

Droog zouten/pekelen:

  • AllBrine Droog, direct op het product
  • Gewichtsverlies
  • Meer geconcentreerde smaak van het product.
  • Minder opname van smaken uit pekelmix.
  • Zouter eindproduct
  • Langere houdbaarheid

Nat pekelen of injecteren:

  • AllBrine Opgelost in water
  • Gewichtstoename
  • Minder geconcentreerde smaak van het product.
  • Meer opname van smaken uit de pekelmix.
  • Minder zout eindproduct dan droog zouten
  • Gekoeld beperkt houdbaar.
Artikelnummer: 8719326006161

ReceptenVoor je Grate Goods AllBrine Nr.1 pekelzout

Pulled Chicken

  • Niveau makkelijk
  • Gang hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personen

Broodje buikspek met appelstroop

  • Niveau gemiddeld
  • Gang snack, lunch, hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personen

Op hooi gerookte beenham met kriekenjus

  • Niveau gevorderden
  • Gang hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personen
Thomas-clunsandwich-met-warm-gerookte-parelhoen-filet-baiconnaise

Clubsandwich met warmgerookte parelhoenfilet en Baconnaise

  • Niveau Gemiddeld
  • Gang Lunch
  • Hoeveelheid 2 personen

Gevulde kerstkalkoen

  • Niveau Gemiddeld
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 10 Personen
BXF-gerechten-visplank

BXC visplank

  • Niveau Moeilijk
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personenn