Fluffy, Fruity, Freshness. Deze combinatie zorgt voor een ultiem ontbijt, lunch of hoofdgerecht. Stack’m zo hoog als jij wil! De smaakcombinatie van kip, chipotle, framboos en munt, zorgt voor een mond vol smaak explosies!

Dit recept kun je volledig op de barbecue bereiden. Wel moet je dit even in delen doen, aangezien je voor de pancakes een andere temperatuur nodig hebt dan voor de kip. Je kunt ervoor kiezen om de pancakes te bakken in een gietijzeren pan op de BBQ en deze daarna weer te verwarmen voor de kip. Of je kunt de pannenkoekjes eventueel in de keuken bereiden terwijl de kip op de BBQ ligt. Net wat jij handiger vindt! Het recept voor het beslag blijft hetzelfde.

Voorbereiding

Leg de kippendijen in een mengkom en strooi de Raspberry rub er overheen. Zet de kom hierna afgedekt in de koelkast. Tip: Doe dit een dagje van te voren voor de meeste smaak!

Breng de kamado naar 110 graden en plaats de plate setter (hitteschild).

Op de BBQ & beslag maken

Leg de kippendijen op een RVS rooster in de barbecue en lak ze af met de Raspberry Chipotle saus.

Begin nu met het maken van het beslag. Splits de eieren, voeg alle ingrediënten behalve het eiwit samen in een beslagkom en mix dit tot een klont vrij beslag. Ontvet nu een nieuwe beslagkom (bijvoorbeeld met een citroen en maak droog). Sla het eiwit hier in stijf tot je het ondersteboven kunt houden zonder dat het eruit valt. Spatel dit door het beslag heen.

Pancakes bakken

Verhit een klontje roomboter of olijfolie in een pan en bak de pancakes goudbruin. Tip: Je kunt met een ijslepel pancakes van dezelfde grootte maken.

Draai de kippendijen om met behulp van een tang en lak deze weer af met de saus. Wanneer deze gaar zijn (kerntemperatuur 75 graden) kun je ze van de kamado afhalen. Pull de kip nu en voeg eventueel nog wat extra saus toe naar smaak. Snij de munt fijn en roer deze door de pulled chicken heen.

Nu kun je beginnen met stacken! Bouw de toren zo hoog als je wil! 😉

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ