De schorseneer is een lange wortel met een bruine schil en is klaar te maken op allerlei verschillende manieren. Het uiterlijk en de smaak komt erg overeen met aspergers. Vandaag gaan we koken op open vuur. Dit gerecht kun je bijvoorbeeld maken op een Ofyr, Arteflame, Braai of een driepoot. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een vuurtje te maken.

Wassen en schillen

Schorseneren horen net zo stevig als wortels te zijn. Eerst wassen we het zand er even goed van af en schillen dan de buitenkant met een dunschiller tot het witte vruchtvlees goed te zien is. Ook de cantharellen spoelen we af.

Kruiden en klaarmaken

Snij de schorseneren in kleine stukken zodat deze mooi in het gietijzer passen. Pel de knoflooktenen en halveer deze. Doe dit samen in een kom met de truffelolie, olijfolie, een beetje peper en zout en meng alles goed door elkaar. Leg de takjes rozemarijn en takjes tijm als eerste in het gietijzer, voeg de inhoud van de kom hier aan toe en brokkel de kaas er over heen.

In het vuur!

Sluit het gietijzer en plaats deze in of vlak boven het vuur. Binnen 15-20 minuutjes zal de schorseneer gaar zijn. Serveer het gerecht met een mooi stuk wild vlees of geniet ervan met een donker biertje.

Let op: Gietijzer houdt zijn warmte erg lang vast! Draag leren handschoenen of verplaats het gietijzer met een lifter.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 5 stuks schorseneer

  • 15 gram cantharelle

  • 9 gram oude kaas (24 maanden)

  • 7 takjes rozemarijn

  • 5 takjes tijm

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel truffelolie

  • Peper en zout

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ