Klinkt misschien gek; avocado van de barbecue. Maar dat is het helemaal niet! Sterker nog, dit recept heeft een showgehalte van 100%. Want als je de avocado bacon bomb aansnijdt loopt de gesmolten kaas je tegemoet en het water je in de mond. Hiermee krijg je gegarandeerd je vrienden stil. Snel proberen dan maar!

De barbecue aansteken

Als eerste maken we de barbecue klaar om indirect te gaan garen. Op een kamado doe je dit met behulp van een platesetter. Bij een ketelbarbecue maak je twee zones: warm en koud. Stook de barbecue op tot 180oC. 

De avocado bacon bombs voorbereiden 

Snijd de avocado’s over de lengte langs de pit open. Draai de helft een kwart slag en haal de helften van elkaar af. Verwijder de pit. Dit kan met een lepel of je kunt er met een mes intikken, een kwart slag draaien en de pit er zo uittillen. Haal het vruchtvlees dan in het geheel uit de schil.

Vul de plek waar de pit heeft gezeten in iedere avocadohelft op met cheddar kaas. Druk de kaas een beetje aan en leg de helften weer op elkaar.

Kruid het gehakt naar eigen smaak met de Moo Mami rub en verdeel het in vier gelijken delen. Bekleed iedere avocado rondom met gehakt. Probeer de dikte overal gelijk te maken zodat de gaartijd hetzelfde is.

Het vormen van de avocado bacon bombs

Wikkel daarna iedere avocado bomb in 6 plakken gerookt spek en strooi er nog wat van de Moo Mami rub overheen.

Smoke those bombs!

Leg twee chunks rookhout op je houtskool. Plaats een RVS rooster en leg de avocado bacon bombs in de barbecue. Sluit de deksel en rook ze ongeveer 30 minuten op 180 oC.  Controleer de kerntemperatuur van het gehakt met een kernthermometer. Als deze rond de 55 oC zit smeer je de bombs lekker in met de Blues Hog Original BBQ Sauce met behulp van een basting brush. Laat ze nog even een kwartiertje karameliseren en haal ze hierna van de barbecue. 

Bacon bombs op de barbecue gerookt

Serveren

Dit gerecht verdient een plank voor zichzelf. Snijd de bombs pas aan tafel aan zodat je gasten de gesmolten kaas eruit zien lopen. Wedden dat ze niet kunnen wachten met aanvallen!

Serveer er nog een extra schaaltje saus bij om lekker in te dippen.

Avocado bacon bomb met glaze voor aansnijden

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 4 avocado's

 • 1 kg rundergehakt

 • 24 plakken gerookt spek

 • 1 pakje cheddar plakken

 • Angus & Oink Moo Mami Rub

 • Blues Hog Original BBQ Sauce

 • Anton

  Geschreven door:

  Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

  Bekijk team BBQ