Skew you!
Haal de haasbiefstukjes uit de verpakking en zorg dat ze op kamertemperatuur zijn. Dep het vlees een beetje droog. Rub de steaks met De Fik Erin no. 4 en wikkel een plak spek om het vlees heen. Voor een mooi effect doe je dit langs de zijkant van de steaks.
Als je alle steaks in de rub hebt gezet en hebt voorzien van spek kun je de Churrasco spies er door heen rijgen zodat je een mooi rijtje steaks hebt. Dit zorgt er zowel voor dat het spek mooi op z’n plek blijft alsook dat je de steaks gemakkelijk en zonder gedoe kunt omdraaien. En o ja! Het ziet er ook nog spectaculair uit. Win-win toch?!

Steaks, bacon… fire!
Leg de bacon wrapped steaks boven het indirecte gedeelte. Zorg ervoor dat het handvat van de Churrasco spies buiten je barbecue blijft. Hierdoor zal je barbecue niet helemaal meer sluiten. De temperatuur zal hierdoor lichtjes oplopen. Dit is niet erg, de warmte kunnen we straks goed gebruiken voor het grillen.
Laat de steaks rustig garen tot een kerntemperatuur van zo’n 48 oC. Draai halverwege even om. Wanneer deze kerntemperatuur is bereik laat je ze even rusten buiten de barbecue. Dit geeft jou tijd om nog even flink wat hitte te maken zodat je daarna de steaks nog even boven het directe gedeelte hot en fast kan grillen zodat je een mooi krokant gebakken steak krijgt.

Ready to serve
Haal de steaks van de barbecue bij een kerntemperatuur van zo’n 53 oC. Laat ze nog even rusten alvorens je ze serveert. Voor het show-effect serveer je de steaks op de Churrasco spies aan tafel en snijd je ze per persoon van de spies af, zo op het bord. Lekkerder wordt het niet!

Enjoy your steaks!