De sandwich is een engelse uitvinding, vaak samengesteld tussen twee sneden brood rijkelijk belegd met verschillende soorten beleg. Vroeger was een sandwich met enkele verschillende plakjes of schijfjes beleg gedaan. Tegenwoordig zie je wat grotere grove sandwiches die je vaak al met twee handen of met mes en vork moet eten. Ook tijdens een lange low en slow sessie op de bbq is een stevige maaltijd belangrijk. Daar werkt z’n “broodje” als dit natuurlijk wonderen om van dat langzaam gegaarde vlees af te blijven.

In dit broodje zitten de bacon onion rings uit het recept Triple bacon verwerkt. Voor dit recept heb ik gekozen voor een kamado bbq, dit vanwege het multilevel systeem wat er in de kamado te creëren was. Eerst indirect garen door snel om te bouwen naar direct kunnen grillen.

BBQ Prep

Stook de kamado op tot 180 graden. Wanneer deze op temperatuur is plaats de basket met plate setter in de kamado, zet een druippan erin zodat vlees vocht niet op de plate setter terecht komt.

Chick’n it

Begin nu met de kippendijen, smeer deze in met een klein beetje olijfolie zodat de rub goed blijft plakken. Strooi dan de Mother of all rub er overheen. Leg de kippendijen op het RVS rooster en plaats deze in de kamado. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 72 graden. Wanneer de kern gehaald is haal deze van de kamado af en pak deze in aluminiumfolie of butcher paper in om hem warm te houden en laten rusten.

Wanneer deze na ongeveer 5 min gerust heeft kun je de kip pullen. Bewaar deze in het butcher paper als de rest van de bereidingen nog niet klaar zijn voor het maken van de sandwich.

Gold toasted

Haal nu de basket met plate setter, convEGGtor / plate setter, druippan en RVS rooster eruit. Plaats nu het gietijzeren rooster halve maan in de egg. Zo kun je ook bij de kolen. Gooi daar nu de mini paprika’s in zodat deze mooi branden en garen. Laat het gietijzer nu heet worden.

Neem het brioche brood en snij 4 plakken naar gewenste dikte er van af. Smeer deze nu met een kwastje en wat olijfolie in en breng op smaak met peper en zout. Grill het brood aan beide kanten goudbruin op het gietijzer. Kooktip. Blijf hierbij dit kan snel gaan boven directe kolen.

Wanneer de paprika’s rondom mooi zwart geblakerd zijn haal deze uit de kolen met een bbq tang of pincet en laat deze even rusten. Voordat je de schil eraf wrijft.

Building Bigger

Begin nu met het bouwen van de sandwich. Begin met 1 toast en smeer daar royaal de Smokey Americain saus op. Leg hierna de sla melange erop. Daarop leggen we 2 plakken augurk op. Neem nu de pulled chicken en leg deze op de augurken. Plaats hier 2 bacon onions rings op uit het recept, Triple Bacon. Drizzle nu nog Smooth Piccalilly eroverheen. Leg hier nu de tweede toast op en druk iets aan.

Eet smakelijk!


Ingrediënten

 • Brioche brood, 4 sneden

 • Kippendijen, 250 gram

 • Mother of all Rubs, 8 gram

 • Bacon onion rings uit het recept triple bacon, 4 stuks

 • Augurken plakken, 4 stuks

 • Bladsla melange, 10 gram

 • Mini paprika’s, 3 stuks

 • Smooth Piccalilly Sauce Saus.Guru

 • Smokey Americaine Sauce Saus.Guru

 • Dennis Werner

  Geschreven door:

  Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

  Bekijk team BBQ