Voorbereiding
In plaats van de kip op een blikje gebruiken we dit keer de keramische kiphouder voor meer stabiliteit. Je begint met het verwijderen van labeltjes of elastieken. Vervolgens ga je de kip rubben, oftewel kruiden. Is de huid wat droog? Dan wrijf je eerst wat olijfolie over de kip, zodat de kruiden beter blijven plakken. Daarna kruid je de kip royaal met de Iron BBQ Rub, een smaakvolle mix van honing, chipotle en sinaasappel. Dep de rub zachtjes aan, zodat deze goed hecht. Dankzij de suiker in de rub krijgt de kip straks een heerlijk krokante buitenkant.
Op de BBQ
Voordat de kip op de BBQ gaat, zet je de kip op de chicken sitter zetten. Je vult de houder met wat bier naar keuze, tot aan de hals. De kip plaats je over de chicken sitter, zodat hij goed stabiel staat. Je laat hem nog 10 minuten rusten, zodat ook de kruiden goed in kunnen trekken. Voor dit gerecht maak je gebruik van een volledig indirecte opstelling. Je plaatst een druippan onder de kip met een klein beetje water, zodat de kip sappig blijft en het druipende vet niet verbrandt op de steen. En boven de druippan leg je het gietijzeren rooster erop. De BBQ breng je naar een temperatuur van 200 graden. Je gaart de kip naar een kerntemperatuur van 72 graden.
Serveren
Vervolgens haal je de kip van de BBQ en laat je hem nog 5 minuten rusten, zodat de sappen zich goed in de kip kunnen verdelen. Daarna is het tijd om aan te vallen. Eet smakelijk!