De smaken vanille, koffie en het frisse zuur van de bessen mix zorgen in deze rolls voor een super dessert of toevoeging op een brunch. Maak hem met de Black Mojo saus of vervang deze een keer voor de Raspberry Chipotle van Saus.Guru. Het recept is eventueel uit te breiden met met andere soorten bessen. Experimenteer er lekker op los!

Dit recept kun je het makkelijkst bereiden in een kamado of in een pellet grill. Het dessert is in een kleine ft.1 Dutch Oven gemaakt. Wanneer je dit recept in een grotere Dutch Oven maakt kun je ook de ingrediënten aanpassen naar het formaat.

Voorbereiden van de Dutch Oven

Vet de Dutch Oven in met de roomboter zodat het bakpapier goed blijft plakken. Knip het bakpapier af tot net onder de rand van de DO zodat wanneer de deksel erop gaat het papier geen vlam kan vatten. Rol nu het croissantdeeg uit en druk de veer gesneden snij gaatjes dicht. Snij het deeg over de lengte door en maak gelijke stukken.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept!

 • Uitverkocht

  Butcher Paper Pink 10 vellen Smokin’ Flavours

  Rechtstreeks uit de USA!

 • Uitverkocht

  Olive Forged Koksmes

 • Uitverkocht

  Saus.Guru pitmaster saus – Black Mojo

  Pitmaster collection

 • Uitverkocht

  Snijplank Acacia hout Style de vie

Black Mojo magic

Smeer de Black Mojo saus op het deeg. Doe de blauwe bessen in een kom en roer de suiker erdoor. Verdeel nu een deel van de blauwe bessen over de bodem van de Do en de rest over het deeg. Rol het deeg op en plaats deze in de DO. Neem het ei en kluts deze goed met een vork of met een kwastje. Smeer de bovenlaag van de rolls in met ei.

Bakken op de BBQ

Stook de barbecue op tot 170 graden en laat ongeveer 50-60 min garen onder indirecte hitte. Bij een kamado maak je dus gebruik van het hitteschild. Wanneer de rolls gaar zijn laat je de DO iets afkoelen en trek je de rolls door middel van het bakpapier eruit.

Kooktip: Serveer dit direct uit de Dutch Oven met een lekker bolletje vanille ijs.

 

Ingrediënten

Benodigheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ