Een klassieker van een sandwich in een burgerjasje. BLT staat natuurlijk voor Bacon, Lettuce en Tomato. Oftewel Spek, Sla en Tomaat. Drie ingrediënten die geserveerd worden tussen krokant brood en met een heerlijk romige mayonaise. In deze eigentijdse variant maken we er ook nog een juicy burger bij en maken het geheel af met knoflookmayo. Zo blazen we klassiekers een nieuw leven in!

Burger pattie’s maken

Meng het gehakt met Beef Bark rub naar eigen smaak. En vorm, met behulp van een hamburgerpers, 8 burger pattie’s van circa 100 gram per stuk. Dek ze af en laat ze even rusten.


Garnituren voorbereiden

Snijd de tomaten in plakken. Pluk mooie grote blaadjes van de kropsla en was deze in ijswater. Steek je barbecue aan en maak twee zones, een directe- en een indirecte zone. Grill als eerste je plakken bacon krokant op je barbecue. Haal ze er af en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de burger broodjes door en grill deze ook even. Leg ondertussen de maiskolven op de indirecte zone en bedruip deze af en toe met roomboter. Doe dit met behulp van een siliconen kwastje.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Grate Goods Gilroy Garlic Barbecue Saus

    • Online op voorraad
  • Katai Forged Koksmes

    • Online op voorraad
  • Beef-bark-200gr-saus-guru

    Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark

    • Pitmaster collection
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad

De burgers grillen

Grill de burgers op je barbecue. Omdat we in dit recept 100% rundvlees gebruiken kun je de burgers de garing geven die je zelf het lekkerste vindt. Medium is dus prima! Als de burgers bijna klaar zijn leg je de maiskolven ook nog even op de directe zone en bedruip ze met roomboter. Kneus wat roze peperkorrels.

De burger bouwen

Begin met de onderkant van het burger broodje. Smeer deze royaal in met de knoflookmayonaise en beleg met twee flinke blaadjes sla. Leg hierop een burger pattie gevolgd door twee plakken bacon. Hierop plaats je nog een pattie gevolgd door nog twee plakken bacon en de tomaat. Doe er royaal knoflookmayonaise over en dek het geheel af met de bovenkant van het broodje.

Herhaal deze stappen voor alle broodjes. Serveer de maiskolven erbij, bedruip nog één keer met boter, bestrooi met grof zeezout en de gekneusde roze peper korrels.

Geniet van je BLT Burgers!

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 600 gram

  • Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark


  • Gilroy Garlic Barbecue Sauce

  • Bacon, 16 plakjes

  • Tomaten, 2 stuks

  • Kropsla, 1 hele

  • Brioche broodjes, 4 stuks

  • Maiskolven, 4 stuks

  • Zachte roomboter

  • Roze peper korrels

  • Grof zeezout

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ