Deze cheese-sliders en barbecue-sliders zijn ideaal als snack op je borrelplank. En snel klaar! Wil je meer van dit soort burger recepten maken? Je vindt ze allemaal in Het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak. Ook leuk om cadeau te geven! 😉🎄
Cheese- & barbecue Slider
Begin met het aansteken van de barbecue en zorg voor een half directe/half indirecte opstelling. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 240 °C.
Vervolgens neem je het gehakt en maak je er 8 kleine burgers van. Zorg ervoor dat de burgers goed gevormd zijn en bewaar ze in de koelkast terwijl je de rest bereidt. Plaats de buns op het indirecte gedeelte van de barbecue en bak ze kort af totdat de buitenkant een mooi korstje heeft. Dit geeft de broodjes een heerlijke textuur. Snijd de broodjes vervolgens open.
Plaats de voorbereide burgers op het directe gedeelte van de barbecue en grill ze in 3 tot 5 minuten gaar. Haal de burgers van de barbecue en leg een plakje cheddar op elke burger, zodat deze lekker smelt. Leg de gegrilde burgers op de onderkant van de broodjes. Vervolgens kun je de burgers naar wens beleggen met tomaat en jalapeños voor een pittige kick. Plaats de bovenkant van de bun, steek er een sierlijk prikkertje in en je hebt een topfeestje!
Voor de barbecue slider karameliseer je de ui in een gietijzeren skillet pan en breng het op smaak met peper en zout. Bedek de onderkant van de buns met sla en leg hier de burgers op. Maak af met de gekarameliseerde ui en de barbecuesaus. Leg de bovenkant van de buns erop en steek er een prikkertje in.
Het ultieme burgerboek
Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Burgerboek met 90 recepten! Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Burgerboek mee in de wereld van burgers en bijpassende side dishes. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 80 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte burger.
Tip! Deze producten kan je gebruiken in het recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Zowie Tak
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.
Bekijk team BBQ