In dit recept gaan we een onwijs lekkere crispy chicken burger maken. Normaal gooi je de krokante kip in de frituur om hem goed krokant te krijgen, maar Thomas laat zien dat je in een kamado ook prima een krokant jasje kunt creëren!

Voorbereiding Crispy Chicken

Verwarm de BBQ tot 190 graden met een half direct/half indirect systeem.

Rub de stukken filets in met Hella Nasty BBQ-rub van Angus & Oink, met deze rub krijg je de klassieke smaak van een Nashville hot chicken, maar gebruik vooral wat jij lekker vind. Laat het een kwartiertje intrekken, hoe langer je de rub in laat trekken, hoe meer smaak er straks in zit.  Maak een paneerstraat door de bloem en maizena te mengen en dit mengsel in een bakje te doen. Kluts de eieren in een aparte bak en vermaal de Dorito’s tot grof kruim. Meng deze kruimels en breng op smaak met de BBQ-rub. Haal de gemarineerde kip door het bloem-maizena mengsel voor een lichte, egale coating, vervolgens door het eistrijksel en als laatste door de Doritos.

Plaats de gepaneerde kip in de BBQ op de geperforeerd grid en het hoogste niveau, maar wel direct. Gaar tot de kip rondom goudbruin is en een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Leg een plak cheddar kaas op elke kipburger en laat deze smelten.

Snijd vervolgens de broodjes doormidden en doe er olijfolie op en grill ze kort op het gietijzeren rooster.

DE CRISPY CHICKENBURGER

Natuurlijk hoort er bij een burger ook een burgersaus. Voor deze saus snijden we de zoet-zure augurken in kleine blokjes. Een klein beetje van het vocht uit het potje doe je in het schaaltje met de blokjes. Verder doe je er mayonaise, ketchup en gladde mosterd bij en meng je de saus goed door elkaar. Wil je de saus pikanter, dan kan je er altijd nog een hete saus of tabasco aan toevoegen.

BROODJE OPBOUWEN

Voor het opbouwen van het broodje snijd je de ui in flinterdunne halve plakken en de tomaat in dunne plakken, die je op smaak brengt met peper en zout. Pluk de ijsbergsla. Begin met de onderste helft van het broodje en smeer hier saus op. Leg hierop een kipburger met gesmolten kaas, gevolgd door nog een kipburger met kaas. Voeg vervolgens de plakjes tomaat, ijsbergsla en ui toe. Smeer nog wat saus op de bovenste helft van het broodje en plaats deze bovenop de rest. Zo maak je een heerlijk broodje met krokante kip, gesmolten kaas en verse groenten.

Tip! De producten kan je gebruiken met dit recept

  • Angus & Oink – Hella Nasty

    • Voor Nashville Hot Chicken
    • Online op voorraad
  • Komproeven-Madame Jeanette-Ketchup-250ml

    Madame Jeanette x Komproeven – Big Mama’s Ketchup

    • Gebaseerd op het geheime recept van Big Mama
    • Online op voorraad
  • Tabasco-rood-fles-60ml

    Original Red TABASCO®

    • Hot!
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Kipfilet, 2 stuks

  • Hella nasty - Angus & oink, 15 gram

  • Patentbloem, 30 gram

  • Maizena, 30 gram

  • Eieren, 3 stuks

  • ijsbergsla, 1 krop

  • Tomaat, 1 stuk

  • Cheddar, 2 plakken

  • Witte ui, 1 stuk

  • Mayonaise, 2 eetlepels

  • Gladde mosterd, 1 eetlepel

  • ketchup, 2 eetlepels

  • Augurkensap (uit de pot), 4 eetlepels

  • Amsterdamse dwarsliggers van Kesbeke, 2 plakken

  • Benodigdheden

  • multilevel ysteem

  • halve maan rvs rooster

  • halve maan hitteschild

  • halve maan plancha

  • rvs tang

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ