De perfecte vette hap voor tijdens carnaval en snel klaar! De deconstructed burger, loaded fries met rundergehakt, burgersaus, ontbijtspek, cheddar en augurk!
Voorbereiding
Verwarm de kamado voor tot 220 graden en plaats het gietijzeren rooster aan de ene kant en de gietijzeren plancha plaat aan de andere kant. Na ongeveer 15 minuten voorverwarmen, verhit je de olijfolie op de plancha en bak je het gehakt rul. Zodra het gehakt begint te kleuren, voeg je jouw favoriete BBQ-rub toe voor extra smaak. Onze favoriet is de Braairub nr. 2, wat ons betreft de perfecte all-rounder Bak het gehakt vervolgens mooi bruin en krokant.
Haal het gehakt uit de kamado en zet het apart. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak deze krokant op de plancha. Zodra het spek krokant is, apart houden. Terwijl het spek bakt, snijd je de burger bun in grove blokjes en bak je ze kort op de plancha nadat het spek klaar is.
Gekarameliseerde ui
Verwarm de kamado tot 220 graden en plaats de skillet op het gietijzeren rooster boven directe hitte. Snijd de ui in halve ringen en bak deze licht aan in roomboter. Voeg vervolgens de rietsuiker toe, meng goed en laat het geheel ongeveer 10 minuten door garen op het indirecte gedeelte. Voeg tot slot balsamicoazijn toe zodra de uien mooi gegaard zijn.
Voor de saus voeg je de mayonaise, tomaten ketchup en mosterd bij elkaar en meng je ze tot een egale saus.
Afmaken van Loaded Fries
Bak de Ziggy fries van Lamb Weston volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de friet in een aluminium bakje en verdeel het gebakken gehakt erover. Rasp royaal cheddar kaas over de friet en plaats het geheel enkele minuten in de kamado op 220 graden indirecte hitte totdat de kaas gesmolten is. Voeg daarna de saus, krokante spekjes, croutons van de burger bun en blokjes augurk toe. Voor een pittige kick kun je nog wat hete saus toevoegen naar smaak. Geniet van deze heerlijke Loaded Fries!
Thomas laat je in deze video hoe je dit recept maakt
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ