Souvlaki is een van de bekendste gerechten uit Griekenland. In deze video maakt Pamela van Koken met Pam flatbread met souvlaki met één van onze favoriete accessoires: de tandoorring.

Voorbereiding

Steek de BBQ aan en breng deze tot 180 graden Celsius. Verwarm ook de Vonken oven tot 250-300 graden Celsius. Pamela steekt de Vonken oven aan, maar je kan ook prima een flatbread bakken in een kamado of oven. Meng lauw water, olijfolie, gist en suiker, en laat dit enkele minuten staan tot de gist begint te werken. Doe het meel en een snuf zout in een mengkom, voeg het gistmengsel toe en meng goed. Bestuif het werkblad met meel, giet het deeg erop en kneed het gedurende 10 minuten tot een gladde bol. Leg de deegbol terug in de mengkom, dek af met een schone theedoek en zet een uurtje opzij bij kamertemperatuur.

De tandoor ring

Snijd de courgette in schijven en grill deze kort op de BBQ, haal ze eraf en leg ze even opzij. Snijd de kippendijen in gelijke blokken, doe deze in een mengkom en voeg 2 eetlepels olijfolie, een fijn gesneden of geperst teentje knoflook en Griekse kruiden toe; meng goed. Neem de Tandoor spiezen erbij en rijg de kippenblokken erop. Plaats de Tandoor set op de BBQ en hang de spiezen eraan. De kip is gaar wanneer de kerntemperatuur van het vlees 70 graden Celsius heeft bereikt.

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Valderama-grand-cru-750-ml

    Grand Cru olijfolie Valderrama

    • Tip van onze chefs!
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-oregano-heel

    Oregano van Beekum

    • Krachtig, kruidig, en pittig
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
  • Scharrel kippendij zonder vel

    • Een verantwoorde keuze
    • Online op voorraad
  • Tandoor ring set LetzQ

    • Maak van je kamado een tandoor
    • Online op voorraad

De salade

Intussen maken we de salade voor op de broodjes. Snijd tomaten in stukjes en ui in fijne ringen. Voeg deze toe aan een mengkom samen met de gegrilde courgette, een scheutje olijfolie, wat honing, een snuf peper en zout, oregano, een beetje citroensap en rodewijnazijn. Proef en voeg indien gewenst extra kruiden toe. Wanneer de kip gaar is, dek je deze af met zilverfolie en zet je hem even opzij.

Flatbreads afmaken

Tijd om aan de flatbreads te beginnen. Duw de lucht uit de bol deeg en verdeel het daarna in kleinere gelijke bollen. Bestuif het werkblad opnieuw met meel, rol de bolletjes deeg uit tot cirkels van ongeveer een halve centimeter dik en prik er met een vork gaatjes in. Bak deze af in de Vonken oven tot ze goudbruin zijn. Als de flatbreads toch opbollen tot pitabroodjes, prik er dan nog meer gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen.

Beleg de gebakken flatbreads met de kip en groenten, en werk af met verbrokkelde fetakaas. Smullen maar!

Ingrediënten

  • Kippendij zonder vel, 300 gram

  • Angus & Oink - Big Phat Greek, 2 el

  • Witbrood meel, 250 gram

  • Droge gist, ½ el

  • Suiker, ½ el

  • Citroen, ½ stuk

  • Rode wijn azijn, 1 tl

  • Courgette, 1 stuk

  • Rode ui, 1 stuk

  • Tomaten, 2 stuks

  • Fetakaas, 1 blok

  • Honing, 1 el

  • Knoflook, 1 teen

  • Droge oregano, 1 tl

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Olijfolie

  • Benodigdheden

  • Tandoorring

  • Pizzasteen

  • Halvemaan gietijzeren rooster

  • Multi-level systeem

  • Geschreven door:

    Van jongs af aan is Pamela al druk bezig in de keuken. Als self-taught chef heeft ze zichzelf alles geleerd wat ze weet over koken en op 23 maart 2020 besloot ze haar passie voor koken te delen met de wereld door mijn eigen Instagram-account, genaamd @KokenmetPam, te starten.

    Bekijk team BBQ