Voorbereiding voor de poffertjes
Stook je BBQ rustig op naar 200 graden Celsius met het rvs rooster bovenin de kamado. Plaats al vrij snel de gietijzeren poffertjespan op het rooster zodat deze goed op temperatuur kan komen.
Meng voor het beslag alle ingrediënten door elkaar met bijvoorbeeld een keukenmixer. Giet met een trechter het beslag in een doseerfles. Je zou het beslag ook met een pollepel in de pan kunnen gieten, maar zo’n fles maakt het een stuk makkelijker.
Poffertjes bakken
Als de gietijzeren pan goed heet is, breng dan voldoende boter aan. Met behulp van de doseerfles schenken we het beslag in ieder kuiltje aan tot aan de rand. Sluit je BBQ zodat het vuur niet te veel oplaait. Mocht de temperatuur gaan oplopen, sluit dan de onderste luchtregelaar. Je zult de BBQ moeten openen om beslag aan te brengen, de poffertjes te keren, de pan leeg te maken en vervolgens aan de volgende ronde te beginnen. Tenzij je zeer snel bent in het keren van de poffertjes, raad ik het volgende aan: controleer na zo’n 30 seconden of de onderkant van het eerder aangebrachte beslag al bruin is. Haal dan met hittebestendige handschoenen de pan van de BBQ en leg deze op een hittebestendige ondergrond. Sluit de BBQ, zodat je nu de poffertjes op je gemak kunt keren
Keer de poffertjes met twee lepels. Door de ene lepel onder het poffertje te steken zal deze, door de bolle vorm en het kuiltje, al grotendeels keren. Met de andere lepel kun je eventueel nog corrigeren. Plaats de pan terug op het rooster en sluit de BBQ weer af. Controleer na 30 seconden of ze goed zijn en leeg de pan gemakkelijk en snel door deze rechtop boven een ovenschaal te legen.

Fully loaded poffertjes
Snijd de wat grotere marshmallows doormidden, snijd de banaan in plakjes en verdeel deze samen met de walnoten en de chocolade tussen en op de poffertjes in de ovenschaal. Maak indien nodig een tweede ovenschaal op dezelfde wijze.
Plaats de ovenschalen op het grillrooster en sluit de kamado. Haal de schalen eraf op het moment dat de marshmallows mooi zacht zijn en goudkleurig zijn geworden. Om de fully loaded poffertjes hun naam waar te maken, voeg je nog karamel dessertsaus toe en verspreid je wat kersenjam en een paar blaadjes munt eroverheen. Een mooi schaaltje om te delen of voor iemand met grote trek.