Thomas zorgt voor een klassieke bereiding van de Noordzeetong. Gebakken in boter, peterselie kappertjes en citroen.

Voorbereidingen

Allereerst gaan we de sjalotj fijn snipperen, vervolgens doen we zelfde met de knoflook, kappertjes en peterselie. Knip met een wildschaar de zijgraten en de kop van de tarbotine af. En halveer de tarbotine over de lengte. Ook dit gaat gewoon met je wildschaar.  Wanneer het nodig is kan je de oneffenheden uit de tarbot spoelen. Dep vervolgens de vis goed droog keukenpapier. De vis royaal zouten en peper daarna door de bloem heen halen, hierdoor wordt het visje mooi goudbruin en lekker krokant!

Noordzeetong op de BBQ

Breng de bbq op een temperatuur van 200 graden. Vet de plancha in met een scheut olijfolie, bak hierin de tarbotine voor 3-4 minuten aan beide zijden. Wanneer de vis wat kleur krijgt voeg je de roomboter toe. De boter lekker over de vis heen scheppen, zodat de vis mooi sappig blijft en een roomboter smaakje krijgt. Voeg daarna de sjalot toe en bak deze kort mee. Hierna zijn de kappertjes en de gehakte peterselie aan de beurt. Blus dan het geheel af met het sap van een halve citroen. Nog eventjes doorbakken. Tijd om te serveren! Haal met je spatel de zeetong en de boterjus uit je kamado. 

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Traeger BBQ Schaar Gevogelte

    BBQ Schaar Traeger

    • Te gebruiken voor gevogelte
    • Online op voorraad
  • Gietijzeren plancha halve maan Monolith

    Gietijzeren plancha halve maan Monolith

    • Voor perfect bakken
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • Zeewusche-zoute-wakeme-zoutmolen

    Zoutmolen wakame zout Zeeuwsche zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Tarbotine, 500-600 gram

  • Kappertjes, 10 gram

  • Platte peterselie, 2 takjes

  • Citroen, ½ stuk

  • Knoflook, 1 teentje

  • Sjalot, ½ stuk

  • Roomboter, 30 gram

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Bloem, 200 gram

  • Vetvrij papier

  • Benodigdheden

  • Skillet

  • Bakpapier

  • Half gietijzeren plancha

  • Wildschaar

  • Skillet pan

  • Half gietijzeren rooster

  • Half RVS rooster

  • Hitteschild halve maan

  • Conveggtor basket/ multi level systeem

  • Veelgestelde vragen

    De ingrediënten zijn: Tarbotine van 500-600 gram, 10 gram Kappertjes, 2 takjes Platte peterselie, ½ stuk Citroen, 1 teentje Knoflook, ½ stuk Sjalot, 30 gram Roomboter, Peper naar smaak, Zout naar smaak en 200 gram Bloem.

    Je hebt een Skillet nodig, Bakpapier, een Half gietijzeren plancha, Wildschaar, Skillet pan, Half gietijzeren rooster, Half RVS rooster, een Hitteschild halve maan en een Conveggtor basket of multi level systeem.

    Het duurt 60 minuten om dit gerecht klaar te maken.

    Het is gemiddeld qua moeilijkheid.

    Dit recept is geschikt voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ