Parelhoen is ontzettend lekker, de smaak heeft veel weg van kip enkel dan heeft het een 'wildere' smaak. Door de parelhoen indirect voor te garen (reverse sear techniek) voorkomen we dat deze uitdroogt.

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rooster, tot ongeveer 110 °C.
  • Leg de parelhoenbouten op het rooster en gaar ze tot een kerntemperatuur van 45-50 ̊C.
  • Haal de parelhoenbouten uit de EGG als de kerntemperatuur is bereikt. Verwijder het rooster en de convEGGtor en breng de temperatuur, met het gietijzeren rooster, naar 225 ̊C. Halveer intussen voor de puree de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees met de overige ingrediënten voor de puree fijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de parelhoenbouten op de vleeskant op het rooster. Gril ze ca. 2 minuten op de vleeskant, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer de bouten op de velkant en gril nogmaals ca. 2 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Haal de parelhoenbouten uit de EGG en laat ze 5 minuten rusten. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Verdeel de gemengde sla over de bordjes en besprenkel met de dressing. Snijd de frambozen fijn. Schep op ieder bord wat van de avocadopuree en garneer met de frambozen. Snijd de parelhoenbouten in plakjes, bestrooi ze met peper en zeezoutvlokken naar smaak en verdeel ze over de sla.

Ingrediënten

  • 2 parelhoenbouten

  • 50 g gemengde sla

  • 10 frambozen

  • zeezoutvlokken

  • Voor de puree

  • 2 eetrijpe avocado’s

  • 2 el ketchup

  • 2 el fritessaus

  • 1 el whisky

  • 1 tl suiker

  • Voor de dressing

  • 2 el Franse mosterd

  • 1 el honing

  • sap van 1⁄2 sinaasappel

Benodigdheden

Geschreven door:

Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

Bekijk team BBQ