De zomer komt er weer aan dan willen we vaker weer wat lichter eten en de donkere intensieve smaken van een stoofpotje worden even iets minder. Vaak wordt er in de zomer ook meer vis op de bbq gelegd. Om bbq avond met vrienden lekker en makkelijk te beginnen is dit gerecht ideaal. De frisse smaken zullen de smaakpapillen goed op gang brengen.

BBQ-keuze

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een kamado met directe hitte. Voor het beste grill resultaat kun je ook nog een gietijzeren rooster gebruiken.

Vis in het water.

Doe de rijst azijn en 3et sesamolie in een bekken en roer door. Snij de tonijn in gelijke stukken (stroken) en leg deze in de bekken en laat hierin marineren voor 10 min. Laat de tonijn er niet te lang in liggen door de zuring gaar ja als het ware de tonijn al.

Snijd de venkel in dunne reepjes. Zet nu de skillet op het rooster en laat deze warm worden. Doe hier nu de sesamolie in en bak de venkel aan in de skillet. Denk eraan dat je deze wanneer je klaar bent met bakken niet in de skillet laat liggen door de warmte van de skillet gaard je product door of kan aanbakken.

Tonijn grillen

Terwijl je de Venkel bakt gril je de tonijn stroken gaar. Kerntemperatuur van 52 graden is dat. Snij de limoen in partjes en grill deze ook aan op het rooster om hier een lichte rooksmaak aan te geven.

Begin nu met de opmaak van het bordje

Start met de tonijn in gelijke stukken te verdelen en op het bord te plaatsen, zoals op de foto zie je dat deze stukken iets uit elkaar zijn geplaatst zodat er ruimte is voor andere ingrediënten. Neem nu de goma dressing en zet stippen rond de tonijn, voordeel van de stippen is dat je daarin leuke garnituren zoals de dille takjes kunt steken en deze blijven staan. Zo creëer je hoogte in een gerecht. Verdeel nu de venkel over het gerecht en plaats dan de limoen partjes. Garneer af met zwarte sesamzaadjes.

Aan tafel kunnen je gasten zelf de limoen eroverheen uit knijpen.

Ingrediënten

 • Tonijn steak, 300 tot 400 gram

 • Venkel, halve knol

 • Goma Dressing 20 ml

 • Zwarte sesamzaadjes, 1 el

 • Dille takjes 4 stuks

 • Sesam olie 4 el

 • Rijst azijn, 200ml

 • Dennis Werner

  Geschreven door:

  Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

  Bekijk team BBQ