Generals TSO Chicken is een “wereldberoemd” gerecht in de VS. Hoe dit gerecht zo populair werd, wist niemand echt te vertellen totdat Netflix er een documentaire aan wijdde. Met deze saus als basis, en met de traditionele ingrediënten die in dit gerecht worden gebruikt, maak je dit populaire Amerikaans-Chinese gerecht nu ook thuis.

Side note: Dit recept kun je op verschillende type barbecue’s bereiden en zelfs gewoon in de keuken. Mocht je het gerecht in een kamado willen maken, zorg er dan voor dat je een platesetter (hitteschild) plaatst wanneer de barbecue op temperatuur is. Mocht de temperatuur iets zakken dan kun je deze gewoon weer omhoog brengen. Wanneer de temperatuur constant is plaats je hier boven een RVS rooster waar je de Dutch Oven op kunt zetten.

Chicken prep

We beginnen met het snijden van de kipfilet in gelijke, hapklare blokjes. Strooi de maizena in een diep bord en rol de blokjes hier doorheen. Breng de barbecue naar een temperatuur van 120 graden. Zet de Dutch Oven er in en giet hier een laagje olijfolie in (0ngeveer 2 vingers dik).

Cooknote: Bij dit recept kun je een kleinere pan gebruiken. Op deze manier heb je minder olie nodig om de hoogte te bereiken.

Making it TSO

Wanneer de olie goed warm is (zo’n 170 graden) kun je de blokjes kip toevoegen en gaar bakken. Haal de olijfolie er hierna uit, maar laat twee eetlepels aan olie zitten. Voeg nu de kipfilet weer toe samen met de Saus.Guru General TSO Sauce en de gedroogde chilipepers. Roer dit goed door elkaar totdat de saus goed plakt aan de kip. Snij de bosui fijn en besprenkel de kip ermee.

Set aside for the sides

Kook de witte rijst zoals beschreven op de verpakking. Plaats een gietijzeren skillet in de barbecue en bak de broccoli in 2 eetlepels olijfolie. Breng hierna op smaak met peper en zout en serveer het gerecht op 1 bord. Enjoy Cooking!

Saus-Guru-General-Tso-Chicken-Kip-Recept-BBQ

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Dutch Oven Black 24cm Combekk

    • 100% recycled cast iron
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Katai Forged Koksmes

    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • General-tso-saus-guru

    Saus.Guru BBQ Saus General TSO

    • The Asian collection
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Snijplank XL Baas Boards

    • Met de hand gemaakt
    • Online op voorraad
  • Thermapen One

    • Dé must have thermometer
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Kipfilet, 150 gram

  • Saus.Guru General TSO sauce, 80 ml

  • Witte rijst, 160 gram

  • Broccoli, 10 roosjes

  • Spring Onion, 1 stengel

  • Maizena, 50 gram

  • Gedroogde chilipeper, naar smaak

  • Olijfolie

  • Benodigdheden

  • Plate setter (hitteschild) bij kamado

  • Dutch Oven

  • Skillet

  • Thermometer

  • BBQ tang

  • Koksmes

  • Snijplank

  • Diep bord

  • Geschreven door:

    Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

    Bekijk team BBQ