Het seizoensproduct van de herfst, je ziet ze overal op de boerderij en ook als herfstdecoratie: de pompoen! Laten we hier een smakelijke hartige soep van maken, met als finishing touch een knapperige eendenborst. Anders is soep ook gewoon soep, toch?

Pompoen roosteren

We starten het recept met het roosteren van de pompoen. Hiervoor steken we de kamado aan en brengen wij hem naar een temperatuur van 180 graden, met een zowel direct als indirecte opstelling. Zodra de BBQ op temperatuur is, leg je de pompoen op het gietijzeren rooster. Pof de pompoen ongeveer één uur tot deze volledig gaar is. Zodra de pompoen gaar is, plaats je het RVS-rooster en verwarm de Dutch oven voor.

  • Aanmaakwokkels Smokin’ Flavours

    • Supersnel je BBQ aan
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Houtskool European Oak 10KG Smokin’ Flavours

    • Neutrale smaak, zuivere en zware kwaliteit
    • Helaas, momenteel niet leverbaar

Bereiding van de gevulde pompoensoep

Snipper en fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en Sri-Lanka curry powder aan met olijfolie in de Dutch oven gedurende 10 minuten. Snij vervolgens de pompoen in de lengte doormidden en lepel de pompoen uit. Voeg de pompoenstukken toe en laat ze 5 minuten meegaren. Voeg vervolgens de limoenblaadjes toe. Blus het geheel af met groentebouillon, limoensap en kokosmelk. Als je niet van kokosmelk houdt, is slagroom ook een goede optie. De room zorgt ervoor dat de soep wat romiger wordt. Laat het geheel sudderen gedurende 15 minuten tot het mengsel tot de helft is ingekookt.

Blend de soep tot een gladde massa met behulp van een blender of staafmixer. Breng de soep op smaak met zout.

Pluk ondertussen de geroosterde eendenborst en breng deze op smaak met de Sri-Lanka currypoeder. Bak de eend vervolgens krokant in een skillet.

  • Angus & Oink – Sri Lankan Curry Powder

    • Als basis voor curry of voor vlees
    • Online op voorraad
  • valderama-arbequina-500-ml

    Arbequina olijfolie Valderrama

    • Voor een fruitige touch
    • Online op voorraad
  • Geroosterde-eendenborst

    Geroosterde eendenborst

    • Ca. 625 gram
    • Online op voorraad

Pompoensoep serveren

Doe de knapperige eendenborst eerst in de kom, voeg vervolgens de pompoensoep toe en garneer met taugé, koriander en bosui voor extra smaak.

Tip! Heb je nog pompoen over? Maak er dan een heerlijke pompoencake van!

Thomas laat zien hoe je deze pompoensoep maakt

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Angus & Oink – Sri Lankan Curry Powder

    • Als basis voor curry of voor vlees
    • Online op voorraad
  • Grid Lifter Big Green Egg

    Cast iron / RVS grid lifter Big Green Egg

    • Must have voor optillen van roosters
    • Online op voorraad
  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor jouw stoofpotje
    • Online op voorraad
  • Geroosterde-eendenborst

    Geroosterde eendenborst

    • Ca. 625 gram
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Fles pompoen, 1 stuk

  • Ui, 1 stuk

  • Stengel citroengras, 1 stuk fijngesneden

  • Gember, 60 gram

  • Rode chilipeper, 1 stuk

  • Knoflook, 2 tenen

  • Angus & Oink Sri Lanka Curry Powder, naar smaak

  • Groentebouillion, 1 liter

  • Kokosmelk, 500 ml

  • Kaffir limoenblaadjes, 2 blaadjes

  • Limoensap, 1 stuk

  • Taugé

  • Koriander

  • Bosui

  • Eendenborst, 1 stuk

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ