Het seizoensproduct van de herfst, je ziet ze overal op de boerderij en ook als herfstdecoratie: de pompoen! Laten we hier een smakelijke hartige soep van maken, met als finishing touch een knapperige eendenborst. Anders is soep ook gewoon soep, toch?
Pompoen roosteren
We starten het recept met het roosteren van de pompoen. Hiervoor steken we de kamado aan en brengen wij hem naar een temperatuur van 180 graden, met een zowel direct als indirecte opstelling. Zodra de BBQ op temperatuur is, leg je de pompoen op het gietijzeren rooster. Pof de pompoen ongeveer één uur tot deze volledig gaar is. Zodra de pompoen gaar is, plaats je het RVS-rooster en verwarm de Dutch oven voor.
Bereiding van de gevulde pompoensoep
Snipper en fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en Sri-Lanka curry powder aan met olijfolie in de Dutch oven gedurende 10 minuten. Snij vervolgens de pompoen in de lengte doormidden en lepel de pompoen uit. Voeg de pompoenstukken toe en laat ze 5 minuten meegaren. Voeg vervolgens de limoenblaadjes toe. Blus het geheel af met groentebouillon, limoensap en kokosmelk. Als je niet van kokosmelk houdt, is slagroom ook een goede optie. De room zorgt ervoor dat de soep wat romiger wordt. Laat het geheel sudderen gedurende 15 minuten tot het mengsel tot de helft is ingekookt.
Blend de soep tot een gladde massa met behulp van een blender of staafmixer. Breng de soep op smaak met zout.
Pluk ondertussen de geroosterde eendenborst en breng deze op smaak met de Sri-Lanka currypoeder. Bak de eend vervolgens krokant in een skillet.
Pompoensoep serveren
Doe de knapperige eendenborst eerst in de kom, voeg vervolgens de pompoensoep toe en garneer met taugé, koriander en bosui voor extra smaak.
Tip! Heb je nog pompoen over? Maak er dan een heerlijke pompoencake van!
Thomas laat zien hoe je deze pompoensoep maakt
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,99 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ