Yeah Mon! 🤩 In dit recept maakt Thomas een echte Jamaicaanse klassieker: de Jamaican jerk chicken. Met dit gerecht waan je jezelf even tussen de zandstranden en palmbomen. Thomas legt uit hoe je dit recept thuis kan maken.

We starten het recept met het maken van een lekkere droge rub, hiervoor gaan we een eetlepel zout en een eetlepel rietsuiker met elkaar mengen. Nu ga je met dit mengsel de kippendijen insmeren. Thomas gebruikt kippendijen vlees, je zou ook kippendijen met vel en bot kunnen gebruiken. Dan kan je dat velletje mooi krokant roosteren. De rietsuiker zal er straks ook voor zorgen dat je kip mooi gaat karamelliseren   tijdens het grillen.

De marinade

Vervolgens ga je de bosui, de ui, de knoflook, de gember en de tijm in grove stukken snijden. De gember gaat ervoor zorgen dat er een licht pikante smaak aan de marinade komt. Doe er wat limoenrasp bij, dit zorgt ervoor dat je een wat frissere smaak krijgt. Vervolgens doe je er een Jamaicaanse old spice in, dit wordt ook piment genoemd. Piment is een Jamaicaanse, wat mildere pepersoort met kruidige en aromatische smaken. Hierbij kan je denken aan kaneel en kruidnagel. Als laatste doen we er een goede peper in, in Jamaica gaat er vaak een Scotch Bonnet in, maar Thomas gebruikt Madame Jeannette, die gaat het net zo goed doen in deze marinade. Doe dit in de keukenmachine en draai tot een mooie gladde pasta. 

Alle ingrediënten zijn mooi vermalen tot een lekkere pasta, dan ga je nu de kip royaal marineren, het is dan het lekkerste om de kip een uurtje of 3 in de marinade te laten.

 • Uitverkocht

  RVS tang Smokin’ Flavours

  Turn it like a pro

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours rookchunks eik 1,5kg

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

  Slice it up!!

 • Uitverkocht

  Thermapen One

  Dé must have thermometer

Grill it

We hebben de kamado opgewarmd tot 225 graden, als je voor een rokerige krachtige smaak gaat, kan je een blokje eiken rookhout toevoegen. Op de kamado gebruik je een half indirecte RVS rooster en half directe opstelling met een gietijzeren rooster. Wanneer je kip wel mooi van kleur is, maar nog niet gaar, kun je de kip op het RVS rooster plaatsen.

Nu heeft de kip ongeveer 3 uurtjes kunnen marineren en staat de kamado op ongeveer 225 graden. De kip gaan we nu lekker aan grillen op het gietijzeren rooster. Zorg ervoor dat de kip lekker is gekaramelliseerd en een krokant laagje heeft. Wanneer de kip mooi aan gegrild is, laten wij hem nog even mooi doorgaren op de indirect opstelling. Wanneer de kip na ongeveer 7 minuten is door gegaard kan je mooi op je bord presenteren.

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ