Heb jij je de afgelopen weken ook vol gegeten met oliebollen, ribfingers en kippenvleugels? Wij wel, dus vonden we het tijd voor een recept boordevol groente. We maken in dit recept een foolproof eenpansgerecht! Toevallig hebben wij nog wat leftovers van de feestdagen liggen, dus deze kunnen we mooi verwerken in een lekkere stoofpot.

De kamado aansteken

Steek de kamado aan en breng hem naar een temperatuur van 180 graden directe hitte met daarboven het gietijzeren rooster. Halveer de kippenbouten, snijd ze in tweeën door op het gewricht. Zodra het rooster op temperatuur is, wrijf je de kippenbouten rondom in met de Orange Delight rub van Saus.Guru en grill je ze aan beide kanten aan op het gietijzeren rooster. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, het garen gebeurt tijdens het stoven.

Stoven in de Dutch Oven

Snijd vervolgens de venkel in blokjes en snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd deze ook in blokjes. Hak de tenen knoflook. Verwarm ondertussen de dutch-oven voor. Voeg wat olijfolie toe en fruit de groenten aan. Als de groenten zijn aangefruit, voeg dan de gegrilde kippenbouten toe en blus af met witte wijn. Als de witte wijn voor ⅓ is weggekookt, voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Wanneer het mengsel kookt, haal de dutch-oven uit de kamado en verwijder het gietijzeren rooster. Plaats vervolgens het hitteschild en het roestvrijstalen rooster in de kamado. Zet de dutch-oven daarop en voeg de krieltjes toe. Laat het geheel ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 15 minuten de crème fraîche toe.

Breng indien nodig de stoofpot op smaak met peper, zout en tabasco. Werk de stoofpot af met gehakte peterselie en bieslook.

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor jouw stoofpotje
    • Online op voorraad
  • Esk-Valley-Estate-Hawke's-Bay-Chardonnay

    Esk Valley Estate Hawke’s Bay

    • Chardonnay
    • Online op voorraad
  • Tabasco-Garlic-fles-60ml

    Pepersaus Garlic Mild TABASCO®

    • Hot!
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
  • SG079-4-Orange-Delight-180gr

    Saus.Guru pitmaster rub – Orange Delight

    • Pitmaster collection
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • scharrel-kippen-poten

    Scharrel kippenbout

    • Ca. 350 gram
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Kippenbouten, 4 stuks

  • Venkel, 1 stuk

  • Winterpeen, 1 stuk

  • Uien, 2 stuks

  • Krieltjes, 300 gram

  • Knoflook, 2 tenen

  • Orange Delight - Saus Guru, naar smaak

  • Chardonnay, 1 dl

  • Kippenbouillon, 500 ml

  • Creme freche, 100 gram

  • Bieslook/peterselie, naar smaak

  • Pepersaus Garlic Mild - Tabasco

  • Peper/zout, naar smaak

  • Champignons, 200 gram

  • Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • Hitteschild

  • RVS-rooster

  • Dutch-oven

  • Gridlifter

  • RVS-tang

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ